DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

2019-ben már az F1-ben indulna a fiatal indonéz

Sean Gelael tudja, hogy javítania kell a Formula-2-ben mutatott teljesítményén, de határozott célja, hogy másfél év múlva már élesben is bemutatkozhasson a száguldó cirkusz mezőnyében.

Hamarosan újra Formula-1-es pilótája lehet Indonéziának, legalábbis Sean Gelael folyamatosan teszi a lépéseket ebbe az irányba. A bahreini és hungaroringi teszten már beülhetett a Toro Rosso egyik autójába, majd a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíj első szabadedzésén hivatalos F1-es nagydíjhétvégén is bemutatkozhatott – a helyszínen tartózkodó indonéz szurkolók legnagyobb örömére.

gelael-szingapur-tororosso-2017-1



A Formula-2-ben szereplő fiatal pilóta tisztában van vele, hogy jövőre még nem reális, hogy versenyzői üléshez jusson a száguldó cirkuszban – már csak a szabályokban előírt licencpontok miatt sem –, de abban bízik, hogy 2019-ben már ott lehet a mezőnyben:

„Tudjuk, hogy nagyon jó eredményre van szükségünk a Formula-2-ben, hogy meglegyenek a szükséges licencpontok, de nem is csak amiatt fontos, hogy jól szerepeljek. Remélhetőleg ez jövőre sikerülni is fog. Komolyan fogok küzdeni, és talán a Toro Rossóval is tovább tesztelhetek majd jövőre, s aztán meglátjuk, mit hoz a 2019-es év” – bizakodott Gelael, akit a Crash.net idéz.

Gelael azt is tudja, hogy a külső szemlélő számára nem lehet túl meggyőző az idei F2-es produkciója, hiszen csupán a bajnoki tabella 15. helyén áll, s a monzai ötödik helyezés a legjobb eredmény, de hozzátette: többször is műszaki problémák sújtották, s néhány versenyen megmutatta, hogy megfelelő tempóval rendelkezik ahhoz, hogy jövőre sokkal sikeresebb szezont futhasson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: