DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ricciardo: Verstappent nehezebb megverni, mint Vettelt

Daniel Ricciardo elismerte, hogy most van eddig a legnehezebb dolga aktuális csapattársával szemben istállón belül. Szerinte Verstappent még nehezebb legyőzni, mint a négyszeres világbajnokot.

Érdekes vélemény első hallásra, hiszen a mérleg egyik oldalán egy négyszeres világbajnok, rutinos Formula-1-es versenyző, a másik oldalán pedig egy mindössze egy futamgyőzelemmel rendelkező, még mindig csak pályafutása harmadik szezonját taposó holland fiatal. Az ausztrál mégis úgy véli, hogy mostani kollégáját nehezebb megverni, mint bármelyik korábbi csapattársát.

Amikor 2014-ben Ricciardo a fiókcsapatból felkerült a Red Bull istállóhoz, azonnal komoly feladatot kapott, egy négyszeres világbajnoknál kellett jobbnak lennie, Sebastian Vettelnél, aki ráadásul a megelőző négy szezonban nyerte összes címét. Igencsak odapirított Ricciardo abban az évben, három futamot sikerült megnyernie, míg Vettelnek ez egyszer sem sikerült.

„Nem szeretném elvenni Seb (Vettel) érdemeit – ő akkor is és most is igazán nagyszerű pilóta -, de úgy vélem, Max az eddigi legnehezebben legyőzhető csapattársam. Remélhetőleg, ő is így gondolja velem kapcsolatban” – nyilatkozta Daniel Ricciardo a Britain Channel Four-nak adott interjújában.

Mindhárom pilóta ezer szállal kötődik a Red Bullhoz


Ricciardo és Verstappen egyébként jó kapcsolatot ápolnak egymással, de a szövetséget az idei Magyar Nagydíj próbára tette, amikor a holland pilóta a második kanyarban kilökte a versenyből csapattársát. „A versenybíró próbált kirángatni a pályáról, de én azt éreztem, hogy inkább ne érjen hozzám senki. Vártam, hogy Max végre újra elhaladjon mellettem” – emlékezett vissza az ominózus karambolra az ausztrál.

„A pillanat hevében bizonyára mondtam dolgokat, de most is úgy érzem, jól kezeltem a helyzetet. Továbbléptünk, nyilván akkor még mérges voltam, de nem rajtam múlott, mi mást tehettem volna? Sportszerűen elnézést kért, ami fontos lépés volt. Négyszemközt is leültünk, de kamerák nélkül és úgy beszéltük meg, ez kulcsmomentum volt” – tette hozzá Ricciardo.

Bár Bakuban futamgyőzelmet aratott idén is, Ricciardo elismeri, hogy ahhoz képest, mit szeretne elérni, sehol nincs még. „Egy megbízhatóan versenyképes autóra van szükségem. Mindent megpróbálok addig is kihozni abból, amink jelenleg van és úgy érzem, ez sikerül is. Amikor dobogóra állok, vagy például Monzában, amikor hátulról jöttem fel a negyedik pozícióba, akkor az igencsak boldoggá tesz. Ez nem a végső célom az F1-ben, de ebben a pillanatban nagyjából úgy érezhetem, hogy mindent kihozunk ebből a szezonból, ami benne van, ez aránylag elégedetté is tesz” – zárta gondolatait a népszerű ausztrál.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: