DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: Hamilton már csak elveszítheti

A Mercedesnél úgy vélik, ha minden a tervek szerint alakul, akkor Lewis Hamiltont önerőből már nem lehet megverni idén. De semmi káröröm, semmi ünneplés, még messze a vége, nem szabad bakot lőni.

A szakértők zöme szerint kulcsfontosságúnak bizonyul a szingapúri rajtbaleset, ami miatt Sebastian Vettel egy komoly előny helyett még komolyabb hátrányba került a ponttáblázaton a világbajnokság hajrájában. Lewis Hamilton karnyújtásnyira került negyedik világbajnoki címétől, de a legtöbben arra gondolnak, hogy Vettel ezt saját második komoly hibájával (Baku után) saját magának köszönheti.

Mások szerint viszont a Formula-1-ben nagyon gyorsan változhatnak az erőviszonyok és hat futam alatt 28 pont hátrány simán behozható. Ehhez a szinte kötelező pesszimizmushoz tartozik Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnökének véleménye is. A 45 éves osztrák csapatvezető szerint jelenleg a Mercedes egyértelműen hullámhegyen van, a nyári szünet óta ugyanis három futamból három győzelem, stabil vezetés az egyéni és még stabilabb a csapatok világbajnoki tabelláján.

A Mercedes szerint a papírforma szerint már csak Hamilton veszítheti el, de résen kell lenniük


„Most már nem szabad bakot lőnünk, nem kerülhetünk a Ferrari helyzetébe egy értelmetlen nullázással. 28 pont előny nem egyértelmű, de azért kényelmes különbség. A földön maradunk és csak a feladatunkra koncentrálunk. Akkor ünnepelünk, ha elértük véglegesen is céljainkat” – nyilatkozta Toto Wolff.

„Hogy a 28 pontos előnye pszichikailag változtat-e Hamiltonon? Ezt tőle kellene megkérdezni, de én úgy vélem, pontosan ugyanúgy fogja tenni a dolgát, ahogy néhány héttel ezelőtt, de nem kényelmesedik el. Muszáj is ezt tennie, ne feledjük, még 150 pont megszerezhető bárki számára, messze a vége” – tette hozzá a csapatfőnök.

Hamilton már korábban kijelentette, hogy egyáltalán nem változtat semmin az eddigiekhez képest, mivel nagyon úgy tűnik, hogy amit tesz, az működőképes és sikerre vezet.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: