DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Klasszikus F1-es futamokat nézhetünk online, legálisan

Újabb remek lépés a sportág úk vezetőitől: a rajongók szavazással dönthetik el, melyik korábbi Malajziai Nagydíjat szeretnék látni hamarosan a Formula-1 hivatalos online felületein.

Amióta léteznek videómegosztók az interneten, a Forma-1 vezetése azóta vadászta a rajongók által feltöltött tartalmakat, ám az utóbbi években jelentősen javult a helyzet ezen a téren. A sportág vezetése a versenyhétvégék során minden eseményről tölt fel anyagokat, emellett számtalan izgalmas felvételt és összeállítást is megosztanak, retro-videók mellett. Egy téren azonban még mindig komoly hiányosságuk volt, ez pedig a teljes futamok közzététele.



A felhasználók persze folyamatosan megtalálták a kiskapukat annak érdekében, hogy egyébként nem saját tulajdonjogú archívumaikból megörvendeztessék a rajongókat, az évtizedes jégpáncél azonban kezd megtörni: a Malajziai Nagydíj előtt a Forma-1 saját weboldalára és YouTube-csatornájára is fel fog tölteni egy régebbi sepangi versenyt, méghozzá azt, amelyre a legtöbb szavazat érkezik.

A rajongók három futam közül választhatnak: az első a 2001-es, özönvízszerű esővel tarkított nagydíj, ahol Michael Schumacher a 11. helyről körökön belül fel tudott kapaszkodni az élre, a második a 2003-as futam, Fernando Alonso első pole-jával és dobogós helyezésével, valamint Kimi Raikkönen első győzelmével, a harmadik pedig a 2012-es verseny, amely során Alonso kemény csatát vívott Sergio Perezzel a győzelemért.

Íme három rövid beharangozó a versenyekről, aztán irány a Formula1.com, és szavazz te is, melyik nagydíjat szeretnéd megnézni a hivatalos megosztó-felületeken! 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: