DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso is benne volt Sainz váltásában

Carlos Sainz eddigi pályafutására nagy hatással volt Fernando Alonso, de azt kevesen tudják, hogy év végi, Renault-hoz igazolása is a kétszeres világbajnokhoz köthető. Szó szerint le akarja másolni példaképét?

2015-ben mutatkozott be a Formula-1-ben ifjabb Carlos Sainz, a kezdetektől fogva nagy tehetségnek tartották és ezt egyre inkább bizonyítja is a versenypályán az ifjú spanyol pilóta. A pilótakeringő kevés meglepetést tartogatott eddig az idei évben, ám az eredetileg a Toro Rossóval szerződésben álló Sainz 2018-ban a gyári Renault versenyzője lesz.

Ezzel saját elmondása szerint egy gyerekkori álma teljesül. Kicsi korában ugyanis az akkor még a francia istállóval két világbajnoki címet szerző Alonsót ünnepelte és úgy érzi, ő is képes lehet a gyári csapattal világbajnokságot nyerni, ezzel spanyol versenyzőtársa nyomdokaiba lépni.

Tizenegy évesen elhatározta, mostanra teljesül az álma. „Ahhoz a csapathoz megyek, amely a gyerekkori álmomat jelenti. 2003-2004-ben a Renault inkább a középmezőnyhöz tartozott, innen sikerült a következő szezonban Alonsónak az élre repítenie a technikát, ezt a csodát szeretném én is lemásolni” – nyilatkozta Carlos Sainz, aki már 2016 óta tárgyalásban állt a francia istállóval.

Sainz ugyanúgy a Renault-nál akar felérni a csúcsra, mint példaképe


„Amikor egy pilóta egyszer csak gyári istálló versenyzője lesz, az egy óriási ugrás a karrierjében. Hirtelen valami nagy dolognak lesz részese, nemcsak az autósportban, de az autógyár tekintetében is. Büszke vagyok arra, hogy jövőre én is a fedélzeten lehetek. A Renault rövid, vagy hosszú távon, de biztosan világbajnok lesz. Rendkívül jó érzés, hogy ebben segíthetem a vállalatot” – tette hozzá a spanyol pilóta.

A Renault máris a negyedik erő lett a második félévre a mezőnyben, de Sainz tudja, hogy az utolsó néhány lépcsőfok megmászása a legnehezebb. „A következő lépés bonyolult és nehéz, 2018-ban azon leszek, hogy minél inkább sikerüljön a csapatnak. Elsődleges elgondolás, hogy a negyedik helyüket megszilárdítsák az erősorrendben, szerencsés esetben a harmadik helyre lépjenek előre” – ismertette a terveket Sainz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: