DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A McLaren két dolgot ajánlott a Hondának a szakítás előtt

A wokingi alakult még a legnehezebb periódusokban is megpróbált kiutat találni, ám az események nem a legkedvezőbben alakultak számára az F1-ben, így kénytelen volt búcsút inteni a japánoknak.

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier nemrég elismerte, hogy már a szezon előtti tesztek során elgondolkoztak azon, hogy Hondával kötött megállapodásuk nem fog pozitív irányt venni. Ennek ellenére a csapat kitartott a gyártó mellett, ám az ősz elejére olyannyira tarthatatlanná vált a helyzet, hogy felkereste a Renault-t annak érdekében, hogy 2018-tól már az ő motorjaikat használja. Ám a francia csapatvezető az Auto Hebdónak adott nyilatkozatában felfedte, két alternatívát is a Honda elé tártak, ám bizonyos okokból egyik sem valósult meg.



„Az első 2017-es teszten rájöttünk, hogy komoly nehézségek várnak ránk” - mondta Boullier. „Idegesek lettünk, és elkezdtünk megoldásokat keresni, melyekkel javíthattunk a helyzetünkön. Készek voltunk arra is, hogy felajánljuk a Hondának, hagyjanak ki egy évet, amíg fejlődnek, addig pedig a McLaren más motorokat használt volna.” A francia azt már nem osztotta meg a lappal, hogy melyik gyártó erőforrásait vették volna igénybe ebben az esetben.

A másik lehetőség a külső segítség igénybe vétele volt: „A Honda szakemberei együtt tudtak volna működni a Mercedes mérnökeivel, vagy megformálhattunk volna egy, más cégek specialistáiból álló csoportot, hogy segítsenek a Hondának hatékonyabb megoldások keresése érdekében. Sajnos egyiket sem vizsgálták meg eléggé tüzetesen, így eljutottunk arra a pontra, ahol már nem volt más választásunk, mint az együttműködés felbontása” - tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: