DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A csapatok csalódtak az F1 új tulajdonosában

A sportág többségi tulajdonjogait az elmúlt egy év alatt megszerző, az F1 képét pedig számtalan helyen átformáló Liberty Media szerepvállalásához a csapatok is nagy reményeket fűztek, ám idén nem sok minden valósult meg az ígéretek közül.

A Forma-1-es csapatok egész évben tárgyalásokat folytatnak a Liberty Media és a Nemzetközi Automobil Szövetség képviselőivel a sportág új irányáról, melyeket leginkább a következő jelzőkkel lehetne leírni: olcsóbb, vonzóbb és figyelemfelkeltőbb. Nos, a Force India helyettes csapatfőnöke neheztelésének adott hangot, mondván, a 2017-es szezon végéhez közeledve sokkal többre számítottak a száguldó cirkusz többségi tulajdonosától. „Kicsit csalódott vagyok” - nyilatkozta a szakember a Motorsportnak.



„Rengeteget tárgyaltunk, és számtalan ötlet jött szóba. De kilenc hónappal később már arra gondolna az ember, hogy sikerült valamit elérnünk. A motorprogramot már véglegesíteni kellett volna, hiszen ez központi eleme a költségcsökkentésnek. Ha ebbe az irányba haladunk, akkor a költségcsökkentésnek szorosan követnie kell ezt, mert az embereknek válaszolniuk kell rá. Az óra ketyeg, és hamarosan jön a következő év. Azt reméltem, hogy mostanra látunk valamit, legalább egy vázlatot, hogy merre tovább, de semmi sem történt még eddig.”

Fernley úgy véli, elég volt a beszédből, a Liberty Mediának pedig felelőssége, hogy az „asztalra csapjon”, és döntést hozzon a továbbiakról. „Rengeteg találkozó zajlott zárt ajtók mögött. Most viszont a Libertynek elő kellene állnia valamivel. Ross (Brawn, az F1 sportszakmai ügyvezetője) nagyon óvatosan közelít mindenhez, beszélt minden csapattal, és mindenhonnan kapott is visszajelzéseket. Van egy irányuk, amely felé el akarnak indulni, most azonban rajtuk a sor, a csapatok elé tárják ezt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: