DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: Még semmi sem dőlt el

Kimi Raikkönen biztos benne, hogy rosszul mérik fel a Ferrari erősségét és még bőven visszahozhatják a hátrányt. A várakozásokkal szemben a finn nem számít arra, hogy szenvedni fognak.

A Szingapúri Nagydíjon elszenvedett katasztrofális vereség miatt (nullázott a Ferrari a rajtkarambol miatt, miközben a nagy rivális Lewis Hamilton a maximális 25 ponttal gazdagodott) sokan úgy gondolják, hogy a Scuderia feladta és lélekben már lemondott az idei világbajnoki címről.

Az egyéni bajnoki versengésben a britek háromszoros világbajnoka 28 pontos előnyre tett szert, még a konstruktőri világbajnokságban még nagyobb a Mercedes fölénye, 102 ponttal előzik meg az Ezüst Nyilak a vörös istállót. A szakemberek közül sokan leírják a Ferrarit a hátralevő futamhelyszínek karakterisztikája miatt, de Raikkönen úgy érzi, Malajziában és Japánban is meglepik majd a mezőnyt.

„A média úgy véli, hogy szinte lehetetlen fordítanunk, de mi nem. Odamegyünk, új verseny, új hétvége, teljes harci szellem bennünk, harcolni fogunk a végsőkig. A legjobbunkat igyekszünk kihozni majd magunkból” – nyilatkozta Kimi Raikkönen, aki lassan matematikailag is kiszáll a világbajnoki versengésből, bár egyértelműnek tűnik jó ideje, hogy az istálló (is) Vettelt támogatja.

Kimi Raikkönen szerint téved, aki leírja előre a Ferrarit


„Kár, hogy nem tudtuk megmutatni a tempónkat Szingapúrban, de még hátravan néhány verseny, biztos vagyok benne, hogy nekünk is adódnak lehetőségeink, amit mindenképpen ki fogunk használni. Nem adjuk fel” – erősítette meg csapattársát Sebastian Vettel.

A Ferrari csapatfőnöke és Lewis Hamilton korábban szintén elmondta, hogy a Ferrari biztosan nem húzza még le a rolót, ami az esélyeket illeti. 150 pont szerezhető még a világbajnokságban, ha Hamilton egyszer is nullázik, nagyon közel kerülhetne ismét a négyszeres világbajnok.

Malajzia és Austin a szakértők szerint Mercedes pálya, Vettelnek Suzukában, Mexikóban, Braziliában és Abu Dhabiban lehet keresnivalója, de ez nem garancia egyáltalán arra, hogy meg is szerzi a futamgyőzelmet. Kimi Raikkönen szerint azonban Malajziát se adjuk oda előre a Mercedesnek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: