DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A McLaren hasznára fog válni a Renault-nak

A McLaren nemrég megerősítette, hogy 2018-tól használt erőforrásuk minden elemében meg fog egyezni az anyacsapatéval, a franciáknak pedig nincs okuk hátrányba hozni leendő ügyfelüket.

A sportág két legendás szereplője, a McLaren és a Renault 2018-tól közös utakon folytatja tovább: a Red Bull és saját alakulatuk mellett a franciák ugyanis a wokingiakat is ellátják majd erőforrásaikkal. Mivel a két csapat jelenleg a mezőny azonos részén vetélkedik egymással, felmerült, hogy esetleg nem azonos teljesítményű motorok fognak kerülni a McLarenekbe, de Eric Boullier versenyigazgató eloszlatta a kételyeket - és a Renault tanácsadója, Alain Prost is megerősítette, hogy nagyon fontos számukra a gárdával történt megállapodás.



„Nagyszerű eredmény, hogy sikerült megegyeznünk a McLarennel” - nyilatkozta a négyszeres világbajnok a Sky-nak, aki címei közül hármat is a wokingiak színeiben szerzett. „Hosszú folyamat volt, hiszen nem csak arról szólt, hogy új partnerre tettünk szert, de a Renault hosszú távú terveiről is. Mindent a kezünkben akartunk tartani. Ez jót tesz nekünk, még akkor is, ha azt kockáztatjuk, hogy erősebb ellenféllel találjuk szemben magunkat. De gyári csapatként mindenkit le akarsz győzni. Az egész arról szólt, hogyan intézzük a dolgokat.”

A Renault egyelőre azon az álláspontot van, hogy hamarosan szakít a Red Bull-lal, és Prost is aláhúzta, hogy a jelenlegi helyzet nem éppen ideális számukra. „Nagyon nehéz volt belemennünk a szerződésekbe, hiszen a Red Bull két csapatánál így egyszerre használják majd a Renault és a Honda motorjait is. Az volt a legfontosabb, hogy nekünk hogyan lesz a legjobb, mert folyamatosan fejlődni szeretnénk a jövőben” - tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: