DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A földrengés ellenére is lesz Mexikói Nagydíj

A természeti katasztrófa hatására felmerült, hogy a mexikóvárosi verseny elmaradhat október végén: a pálya azonban károk nélkül megúszta, nincs akadálya a futam megrendezésének.

Kedden 230 áldozatot követelő földrengés rázta meg Mexikót, beleértve Mexikóvárost. A fővárosban 52 épület dőlt össze, ám a Mexikói Nagydíjnak otthont adó Hermanos Rodriguez versenypálya nem sérült, és az október 27-29-re kitűzött versenyt is megrendezik terv szerint.

„Már kétszer felmértük a pályát, a felszínét és az épületeket is, és mindent rendben találtunk” – mondta a BBC-nek Rodrigo Sanchez, a versenyhelyszín marketingfőnöke. „Folytatni fogjuk a kárbecslést, de az eddig látottak alapján nincs miért aggódni. Lesz verseny.”



A versenyhétvégéig még több mint egy hónap hátravan, Sanchez pedig hangsúlyozta, a nagydíj most számukra is másodlagos fontosságú: „Igyekszünk megosztani a lényeges tudnivalókat, hogyan lehet segítséget nyújtani másoknak. Jelenleg arra van gondunk, hogy a városban minden újra visszaálljon a megszokott kerékvágásba, ezt támogatjuk, ahogyan tudjuk. A pálya kiváló állapotban van, újra összpontosítanunk kell, és megrendeznünk a show-t.”

A nagydíj ügyvezető igazgatója, Federico Gonzalez ugyanerről számolt be az Autosport lapnak: „Nagyon szerencsések vagyunk, átvizsgáltuk a pályát, és megerősíthetjük, hogy nem szenvedett károsodást, optimális állapotban van a verseny előtt. Ebben a pillanatban azonban a prioritás a város helyreállítása. Ahogy az utóbbi két Mexikói Nagydíj is demonstrálta, a mexikóiak közösen hihetetlen dolgokra képesek” – nyilatkozta.

A Force India mexikói versenyzője, Sergio Perez hárommillió pesót (körülbelül 40 millió forint) ajánlott fel azonnal a rászorulóknak. A versenyző támogatójával, a világ egyik leggazdagabb emberével, Carlos Slimmel is összefogott: minden egyes dollár után, melyet a Perez alapítványa kap adományként, Slim alapítványa öt dollárt fizet ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: