DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ricciardo elárulta, miben jobb Verstappennél

Miután Max Verstappen idei hetedik kiesését könyvelhette el Szingapúrban, Daniel Ricciardo hetedik dobogós helyezését szerezte meg 2017-ben.

Bár a tavalyi szezonban is sikerült felülmúlnia csapattársát, Daniel Ricciardónak komoly nehézséget okozott, hogy túllendüljön a Max Verstappen körüli hírverésen: 2016-ban kis híján minden a hollandról szólt, ezért az ausztrál úgy érezte, változtatnia kell. Bár a Red Bull első dobogós helyezését szintén a 19 éves versenyző gyűjtötte be Kínában, azóta egyértelművé vált a leosztás: Ricciardo hét dobogós helyezést szerzett, közöttük egy győzelemmel, míg kollégája pontosan ugyanennyiszer nem látta meg a kockás zászlót műszaki hiba, vagy első körös baleset miatt.



Persze ezek az incidensek kevésbé voltak Verstappen hibái, attól a tények még makacs dolgok: Ricciardo eddig 162, míg a holland 68 pontot gyűjtött az idei szezonban. A fiatalabb Red Bull-pilóta többször hangot adott már csalódottságának, Ricciardo azonban mindig megpróbálja helyén kezelni az ilyen helyzeteket: „2015 elején már túljutottam a frusztráltságon, most nyugodtabb vagyok, amely talán az érettségnek köszönhető. Ő valószínűleg még nem rendelkezik ezzel a látásmóddal” - nyilatkozta az ausztrál a Sky-nak.

Noha szezon előtt a vb-cím volt a célja, Ricciardo úgy véli, mindent kihozott a lehetőségeiből eddig idén. „Sokkal jobb a helyzet, mint gondoltam volna: Melbourne-ben jó értelemben őrültségnek hangzott volna, hogy mostanra meg fogok előzni egy Ferrari-pilótát. Úgy érzem, hogy mindent kihozok egy adott helyzetből, többször sikerült már dobogóra állnom, és szerintem soha nem engedek ki vasárnaponként.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: