DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massának nagyon kevés lehetősége maradt 2018-ra

A brazil pilóta jövője egyelőre még nem tisztázódott, de az idő múlásával szóba jöhető ülésből is egyre kevesebb van az F1-ben. Vajon idén valóban búcsúzik a sokak által kedvelt Sao Paulo-i?

Lassan minden hely betelik a 2018-as F1-es rajtrácson, egyedül a Williamsnél, a Toro Rossónál és a Saubernél nem biztos a pilóták jövője, ahogyan még Fernando Alonso sem döntött arról, hogy marad-e a McLarennél. A Williams helyzetéből fakadóan a legvonzóbb opció a versenyzők számára - például Robert Kubicának, aki a renault-s lehetőség bezárulásával Nico Rosberg segítségével próbál magának helyet szerezni a száguldó cirkuszban.



Szinte biztos, hogy Lance Stroll marad a csapatnál, de Felipe Massa szerződéshosszabbítása sem zárható ki. A brazil eddig 31 pontot szerzett idén, hárommal többet, mint Lance Stroll, és ha úgy alakul, továbbra is szeretne a mezőny tagja maradni. „Folyamatosan beszélek a csapattal, hogy akarnak-e engem, vagy sem” - idézte Massát a Motorsport-Total, aki számára egyértelmű a választás: „A Williams, vagy semmi.”

Tavaly Nico Rosberg visszavonulása nyitotta meg az utat a búcsúzó brazil előtt, most pedig viccesen megjegyezte, valami hasonlóra számít: „Talán valaki csinál majd egy Rosberget, de nem igazán hiszek ebben. Körülnéztem, de azok a csapatok, akiknél érdeklődtem, más elképzeléssel rendelkeztek a pilótapolitikát illetően. De talán itt lehetek még egy évig” - utalt Massa a Williamsre, ahol idén két hatodik hely volt a legjobbja, még a szezon elején, Ausztráliában és Bahreinben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: