DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamiltonnak nem csak Vettellel kell megküzdenie a vb-címért

A brit F1-es pilótát pártolók közül sokan már-már egyesélyesnek kiáltották ki az idei bajnokságot Szingapúr után, de ne vegyünk mérget arra, hogy Sebastian Vettel nem fog visszavágni - mint ahogyan arra sem, hogy a másik Mercedes-pilóta veszni hagyja majd a lehetőséget.

Amikor a Mercedes a Magyar Nagydíjon pilótáival összejátsszva dobogóra juttatta Valtteri Bottast, nem hitték volna, hogy a következő versenyeken éppen az ott hátrányba került Lewis Hamiltont nem lehet majd megállítani. A brit zsinórban három győzelmet aratott, és már 28 egységgel vezet Sebastian Vettel, és 51 ponttal Valtteri Bottas előtt, holott a Hungaroring után 14-gyel maradt el a Ferrari németjétől, csapattársával szemben viszont csak 19 pont volt a különbség.



A több mint két futamgyőzelemnyi lemaradás ellenére azonban Bottast nem abból a fából faragták, hogy csak úgy feladja a harcot: „Nem fogom, de ha sikerülne megnyernünk a konstruktőrök bajnokságát, akkor jobban érezném magam” - idézte a finn pilótát a Crash.net. „De nem azért vagyok itt, ha harmadik legyek, hiszen addig akarok a vb-címért harcolni, ameddig csak lehetséges.”

„Folyamatosan Lewis és Seb előtt kell végeznem ahhoz, ha életben akarom tartani az esélyeimet, inkább előbb, mint utóbb. Nagyon fontos ez a verseny, hiszen a szezon vége egyre közelebb van. Ha nem lehetek első, akkor második akarok lenni, ha nem leszek második, akkor a harmadik, és így tovább. A lehető legtöbbet kell kihoznom a szezon utolsó szakaszából, hiszen mindig magasra teszem a mércét. A harmadik nem az a pozíció, amit el akarok érni” - tette hozzá a kétszeres futamgyőztes. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: