DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Amikor a pilóta egyetért saját kirúgásával

Ha egy versenyzőtől elveszik a pilótaülését, akár év végén, akár év közben, általában negatív hangvételű nyilatkozatok szoktak következni, néha sárdobálás is. Ezúttal egy igazi úriemberrel találkozhatunk.

Hónapok óta egyértelműnek tűnt, hogy Jolyon Palmer nem tarthatja meg jövőre ülését a gyári Renault-nál, mivel látványosan alulteljesít csapattársával, Nico Hülkenberggel szemben, sőt, Szingapúrig egyetlen pontocskát sem szerzett még idén és igazából tavaly sem ment a britnek.

A sajtó folyamatosan találgatta, mikor rúgják ki Palmert, többen a Magyar Nagydíj utánra jósolták, hogy Belgiumban már Robert Kubica ül Palmer helyére, majd Sainz került képbe és erősen tartotta magát (még most sem zárható ki teljes mértékben) a híresztelés, hogy Carlos Sainz netán már idén, Malajziától váltja Jolyon Palmert. A brit versenyzőt valószínűleg a szingapúri hatodik helye megmentette idénre, de jövőre biztosan mennie kell.

Palmer nem váltotta meg a világot, eddig Stroll sem


Bár Palmer tempója feljavult az utóbbi néhány futamon, mégis abszolút megérti a Renault döntését, hogy nem akart vele hosszabbítani, bár a pilóta szívesen maradt volna egy újabb évet. Megérti az istálló elhatározását, hogy ajtót mutattak neki a gyenge teljesítmény miatt. „Olyan autóm van, amivel pontokat lehet szerezni. Mindig arra összpontosítottam, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki a gépből. Szerettem volna még egy évvel hosszabbítani a csapattal, de ahogy ez a szezonom zajlott, érthető, hogy nem történt meg, én is így tettem volna. Az elejétől kezdve nagyon nehéz évem volt” – nyilatkozta Jolyon Palmer.

„Szeretnék emelt fővel távozni év végén, úgy, hogy bebizonyítottam, alkalmas vagyok erre a sportra. A döntés már megtörtént, hat versenyem van, hogy megmutassam, mit tudok. A következő nagydíjhelyszínek elvileg fekszenek nekünk, jobban, mint Szingapúr. Izgatottam várom, mit tudunk elérni ezzel az egyre versenyképesebb versenyautóval. Úgy vélem, a negyedik erő vagyunk jelenleg. Nagyon eltökélt vagyok a következő futamokra, nem aggódom a jövő év miatt” – tette hozzá a brit pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: