DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A McLaren jobban örült volna neki, ha már nyáron dobják a Hondát

A Honda tetemes összeggel járult hozzá a wokingi F1-es istálló anyagi helyzetének megszilárdításához, a kiesést azonban záros határidőn belül pótolnia kell a csapatnak.

A McLaren kevesebb, mint fél évvel a 2018-as előszezoni tesztek előtt egyezett meg a Renault-val, de a késői megállapodás nem csak az autó fejlesztésében okozhat fennakadásokat. Mivel a Honda több mint 100 millió dollárral támogatta évente az istállót, a wokingiak komoly csapást szenvedtek anyagi téren, így egyre kevesebb idő van arra, hogy tisztességes pénzügyi csomagot állítsanak össze a jövő évre. A McLaren korábban F1-es „szponzorfelhajtóként” ismert vezérigazgatója azonban úgy látja, hogy sikerül megoldaniuk problémáikat.

„Nagyon elkötelezett részvényeseink vannak, akik azt akarják, hogy nyerjük, ezért mindent megadnak nekünk, melyek ehhez szükségesek, és együtt fogunk dolgozni a pénzügyi oldalon is” - idézte Zak Brownt a crash.net. „Olyan megállapodásokat fogunk kötni, amilyeneket tudunk, ezek pedig nem fognak belezavarni a költségvetésünkbe. Továbbra is jönni fog a pénz, akkor amikor kell, a versenyzésünk pedig nem fogja megérezni a történteket.”



„2017 utolsó negyedévében fogunk dönteni arról, hogy mi lesz 2018 első negyedévében szponzortéren, és nagy reményeket fűzünk hozzá. Persze jobb lett volna, ha már a nyári szünet előtt sor kerülhetett volna a bejelentésre, hiszen örültünk volna neki, ha több időnk van felkészülni a szponzorainkkal, de nem akarjuk ez kifogásként felhasználni.”

„A sportág nagyszerű időszakon megy keresztül, a helyszínen és televízió előtt is növekszik a nézőszám, a bokszban is érezhető a pozitív hangulat. Remek, hogy a Mercedesnek idén van ellenfele, a sportot könnyebb eladni, a McLarennek pedig nagyszerű története van. A helyzetünk nem lesz sétagalopp a pénz fontossága miatt, de már korábban is csináltam ilyet, és komolyan átalakított marketingcsapattal rendelkezünk. Nem lesz könnyű, de elérhető” - mondta az amerikai.

Brown hozzátette, van esélyük arra, hogy a McLaren a Renault-val az oldalán visszatérjen a dobogóra jövőre. „Jelenleg a következő évre fókuszálunk, pozitív hozzáállással, és nem gondolunk arra, hogy mi lesz, ha rosszul sül el a szezon számunkra. Majd a szezon közepén foglalkozunk vele, ha így lesz. Egy csapat sem versenyezhet örökké sikerek nélkül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: