DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen: Vettel nem kért bocsánatot

A négyszeres bajnok nem tanúsított bűnbánást, amiért – a Red Bull-os szemszögéből – mások versenyét is tönkretette. A holland megjegyezte: ha Hamilton van a Ferrari helyén, nem történt volna tömegbaleset.

A Szingapúri Nagydíjat követően a rajtbalesetben érintett Sebastian Vettelt, Max Verstappent és Kimi Raikkönent is berendelték a versenybírákhoz, hogy adják elő álláspontjukat – a találkozó végén született döntés arról, hogy senki sem érdemel büntetést. A versenyzőknek egymással is volt lehetőségük elsimítani az ellentéteket: Verstappen, aki Vettelt érezte a jelenet okozójának, elárulta, a német nem sajnálkozott amiatt, hogy mások versenyének is véget vetett.



„Nem, nem kért bocsánatot. Mondott olyasmit, hogy ’utólag másként is lehetett volna csinálni dolgokat’. De ami megtörtént, az megtörtént” – nyilatkozta az Autosport lapnak Verstappen. A versenyző hozzátette, érthetetlen számára, miért vállalt Vettel bajnoki esélyesként ennyi kockázatot a rajtnál:

„Vettel a bajnoki címért küzd, és nincs szüksége kockázatot vállalni, ha Hamilton csak az ötödik helyről indul. Ha Hamilton lett volna a helyében, teljesen más vége lett volna a történetnek. Ha megpróbálom Vettel helyébe képzelni magam, érthetetlen, miért történt, ami” – beszélt Verstappen arról, hogy Hamilton sokkal megfontoltabb lett volna a ferraris helyzetében.

A versenyző apja, Jos Verstappen úgy vélte, „Maxot nehezen lehet okolni bármiért is”, és – még a stewardok meghallgatása előtt – Vettel megbüntetéséért kiáltott: „Megérdemelte volna, őszintén így gondolom. De nem fognak hamar lecsapni rá, mert már van egy figyelmeztetése, és azt hiszem, ha büntetést kap, fel kell függeszteniük egy versenyre. Újabb politikai játékká válhat az egész, és versenybalesetnek nyilváníthatják” – mondta az idősebb Verstappen, akinek jövendölése valósággá vált, ugyanakkor a szabályokban való járatlanságát is megcsillogtatta: a figyelmeztetésnek semmi köze az eltiltáshoz, az 12 büntetőpont után jár, Vettelnek pedig jelenleg 7 van belőle.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: