DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Trulli: Ez a Ferrari bármire képes

Egy F1-es körökben régen hallott név is felbukkant azok között, akik megszólaltak a Szingapúri Nagydíj első körében történt incidenssel kapcsolatban. Jarno Trulli szerint a maranellóiak képesek visszakapaszkodni.

Mint egy békés tóba dobott kő, úgy zavarta fel a Formula-1 világának minden szegletét a Marina Bay-i pályán történt hétvégi hármas baleset, amit néhány hang egyenesen a Ferrari valaha volt legrosszabb első körének nevez. Az olasz sajtó is ismét ízekre szedte az istállót, szerintük a Ferrari a teljes szezonját tönkrevágta egyetlen célegyenes alatt. Annak ellenére, hogy a sokat látott ex-F1-es, Jarno Trulli szerint is leginkább a német négyszeres világbajnok okolható az ütközésért, meggyőződése, hogy semmi sincs még veszve Sebastian Vettel számára. 

trulli_alonso_2011



„Ha valakit mindenképp hibáztatni akarunk, mondhatnánk, hogy Vettel lehetett volna figyelmesebb is” – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sport című napilapnak. „A bajnoki címet viszont a végén nyerik, nem most. Még mindig van hat futam hátra, melyeken 25 pontot kap a nyertes, így még bármi megtörténhet.”

Trulli szerint egyetlen botlás az ellenféltől, és Vettel máris ledolgozza hátrányát. „Egészen kiegyenlített küzdelem zajlik a bajnokságban. A 28 pont talán soknak tűnhet, de egyszer kell hibáznia a Mercedesnek, hogy Vettel visszajöjjön. Ez az a Ferrari, amely bármire képes. Láthattuk már őket váratlan helyzetben versenyképessé válni, szóval semmi sincs veszve. A történet végére csak az utolsó futam kockás zászlójánál tesznek pontot” – nyugtatta a kedélyeket a 252 F1-es futamon részt vett versenyző. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: