DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: A Red Bull nélkül sehol sem lennék

Carlos Sainz az energiaitalos alakulat utánpótlás csapatából jutott el a gyári Renault-ba. A spanyol nagy lehetőségnek érzi a 2018-as szezont, és nagyon hálás a Red Bullnak.

Az biztos, hogy Sainz a következő szezonban kölcsönben fog szerepelni a Renault-nál. A spanyol pilóta idei éve is remekül alakul, hiszen Danyiil Kvjattal ellentétben folyamatosan szállítja a pontokat a Toro Rossónak, ami nem mindig egyszerű feladat az autó képességeit ismerve.

A fiatal versenyzőt az energiaitalos alakulat ültette a Toro Rossóba, és a mostani kölcsönadása is nyilván nekik köszönhető: „A Red Bull nélkül nem lennék az F1-ben, és nélkülük nem tudtam volna megtenni a mostani lépést sem, hogy felkerültem a Renault gyári csapatához. Megértem őket, mert gyakorlatilag az ő versenyzőjük vagyok, de tökéletesen bántak a jövőmmel. Nagy köszönettel tartozom nekik, és ezt már ki is fejeztem Helmut Markónak.”

„Sosem voltam frusztrált a Toro Rossónál, és azt hiszem, az eredményeim bizonyítják is ezt. Egy frusztrált versenyző soha nem lett volna képes ilyen helyezésekre, mint amiket én értem el az idei évben” - folytatta Sainz az idei évének értékelésével.

 sainz-a-red-bullrol



A júniusban történt affér a Toro Rosso pilótája és főnökei között már a múlté: „Én nagyon igyekszem, törekvő típus vagyok, és a Red Bull valószínűleg ilyen versenyzőket akar látni a csapatában. A júniusi szituációnak már régen vége, és a lehető legjobb döntés született az ő és az én szempontomból is. Ezért mindig nagyon hálás leszek, és boldog lehetek, hogy még mindig az ő versenyzőjük vagyok.”

Sainz elégedett lehet, és bebizonyíthatja a Renault-val Hülkenberg mellett, hogy a legjobbak közé tartozik: „A Toro Rosso azért jött létre, hogy a fiatalok versenyezhessenek náluk, és akik elég tapasztalatot gyűjtenek, felléphetnek a Red Bullhoz. Nekem sosem adatott meg ez a lehetőség, de jött helyette egy másik, ugyanazzal a motorral mehetek, és egy olyan csapattal, akikkel nekik is van kapcsolatuk. Ez jó nekem, jó nekik, és jó a Renault-nak is.”

A francia gárda fejlődése is biztató lehet Sainz számára, és lehet, hogy 2018-ban még komolyabban kell majd velük számolni - ha nem is az élmezőnyben, de annak a végén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: