DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Az olasz sajtó is nekiment a Ferrarinak

Megszokhattuk már, hogy a Scuderiának gyakran a hazai sajtóval is meg kell vívnia a harcait. A Szingapúri Nagydíj első másodperceiben történt ütközés után nem rejtették véka alá a lapok, kit hibáztatnak.

Valóban történelmi pillanatot élhetett át a Ferrari Szingapúrban, 1950 óta ugyanis soha korábban nem fordult elő, hogy már az első kört sem fejezi be egyik Ferrari sem, igaz, ez nem válik majd a büszkeségükre. Kapnak is rendesen a hazai újságoktól és egyéb sajtótermékektől, az olasz hév ismét megmutatkozik.

Bár a Ferrari istálló első lendületében az ütközés után Max Verstappent hibáztatta a kialakult káosz miatt, a „partizán” olasz sajtó világossá tette, mi a véleménye a történtekről és kit tesz felelőssé a rajtbalesetért – és közvetve a világbajnoki cím valószínűsíthető elúszásáért.

„A Ferrari mindent rosszul csinált” – nyilvánított egyértelműen véleményt a La Gazzetta dello Sport szaklap. „A vörös autók úgy semmisítették meg egymást, hogy ilyet még a legjobb horrorfilm-rendező sem tudna elképzelni” – olvasható a cikkben.

Az olasz lapok is úgy érzik, ezzel befellegzett a világbajnoki reményeknek


„Ne, Vettel! Ilyet ne!” – így néz ki a Corriere dello Sport címlapja. „A Szingapúri Nagydíj első háromszáz métere az elmúlt évtized legkatasztrofálisabb eseménye lett a Ferrari számára” – nyilvánít véleményt a cikk.

„Egy katasztrofális baleset ütötte agyon Maranello világbajnoki álmait. Néhány másodperc alatt egy teljes szezont tettek tönkre” – Tuttosport.

A La Stampa lap pedig mérleget vont. „Hamilton most már a világbajnoki címig sétálhat.”

Nagyon sokba kerülhet a Ferrari számára ez a rajtbaleset, ugyanis az első tizenhárom nagydíjból mind a tizenhármon célba ért és értékes pontokat is szerzett (köztük négy győzelemmel) Sebastian Vettel, a sorozatot azonban ezzel a kieséssel most már csak Lewis Hamilton folytatta. A 28 pont pedig az idei nagyon éles küzdelemben, látva a Mercedes nyári szünet utáni formáját, nagyon soknak tűnik. Milánótól Palermóig egyetlen olasz sem fogja elfelejteni a szingapúri első kört…

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: