DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Mercedes tempója igazolta a szerencséjét

A W08-as a harmadik legjobb autó volt az utcai F1-es pályán, mégis győztes lett belőle vasárnapra - a Mercedes technikai igazgatója aláhúzta, hogy bár szerencséjük volt, remek tempó nélkül semmire sem mentek volna.

Az egyszeri F1-es rajongó könnyedén a Ferrarik és Max Verstappen ütközésére foghatja Lewis Hamilton győzelmét, azonban a valóság ennél sokkal árnyaltabb. A Motorsport cikke alapján mi is összeszedtük azokat a tényezőket, amelyek hozzásegítették a brit pilótát az első helyhez, és ezt hivatott alátámasztani James Allison, a Mercedes technikai igazgatója is: a brit úgy véli, a szerencse ellenére megérdemelték a Szingapúri Nagydíjon megszerzett első és harmadik helyezést.



„Egy nehéz hétvége után, vasárnap minden a kezünkre játszott, az első kanyarban történtek pedig hatalmas esélyt adtak számunkra” - idézte a szakembert a crash.net. „De ekkora szerencse után felszabadító volt látni, hogy a remek versenytempónk igazolta a sikerünket, és nem is lehetnénk boldogabbak, hiszen Lewis és Valtteri mindent kihozott belőle.”

„Az utolsó verseny óta eltelt két hétben, a munkaórák százai és az ezernyi szimuláció elvégzése alatt semmi sem utalt arra, hogy ilyen eredményt érhetünk el. A Forma-1 hihetetlenül összetett, de az ilyen napok emlékeztetnek arra, hogy ez is csak egy sport, ahol soha nem tudhatod, hogy mi fog történni. A vb-címeket szem előtt tartva ez fantasztikus eredmény számunkra, nagy lépést tettünk feléjük Szingapúrban. De még mindig nagyon sok van hátra” - tette hozzá Allison.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: