DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Honda szerint a fizetős tv semmi jót sem tesz az F1-nek

Az F1 vezetősége jelenleg a sok pénzt hozó fizetős, valamint a nagyobb népszerűségnek örvendő ingyenes közvetítések között próbál lavírozni, ám a japán gyártó első emberének egyértelmű az álláspontja.

Nemrég bejelentették, hogy Franciaországban 2013 óta először nézhetnek meg néhány versenyt a Forma-1-es rajongók szabadon fogható televíziós csatornán, a TF1-en, amely pozitív lépés a nézőbarátabb száguldó cirkusz felé, számtalan országban azonban a rajongóknak fizetős csatornákra kell kattintaniuk, ha követni szeretnék kedvenc sportáguk eseményeit.

A Liberty Media azt reméli, hogy a monacói, a francia és két másik verseny közvetítése arra sarkallja majd a tévénézőket, hogy fizetős csatornára váltsanak, a Honda főnöke, Masashi Yamamoto azonban másképp látja a helyzetet.



„Fontos megjegyezni, hogy a Forma-1-et nem közvetítik szabadon fogható csatornákon Japánban” - idézte a Pitpass a szakembert. „Mivel a rajongók kénytelenek fizetős tévére váltani, ez a legnagyobb hátráltató tényező abban, hogy növeljük a nézőszámot. A Honda számára azonban nagyon fontos, hogy így is promótáljuk magunkat.” A nagy-britanniai rajongók már csak egy szezonon keresztül nézhetik ingyen a Forma-1-et, utána azonban a közvetítés egyedül fizetős csatornán lesz foghaató.

Sean Bratches, a Forma-1 marketingért felelős ügyvezető izgatgatója korábban kijelentette, hogy a jövőben afféle „keveréket” szeretne látni közvetítések terén, ahol a fizetős, az ingyenes, a digitális, valamint az OTT-tartalmakat (internetes közvetítés) vegyítik egymással. A sportág egyébként új technológiai megoldások bevezetését fontolgatja, például a 360 fokos kamerákét, melyet már Szingapúrban ki is próbáltak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: