DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Villeneuve véleménye is megérkezett a rajtbalesetről

Lewis Hamilton remekbe szabott győzelme helyett mindenki a két Ferrari és Max Verstappen balesetéről beszél az F1-es Szingapúri Nagydíj óta - természetesen Jacques Villeneuve is megosztotta gondolatait az incidensről.

A Ferrari és Sebastian Vettel világbajnoki esélyeit alaposan megrengető rajtbaleset fényében keveseket érdekelt, hogy Lewis Hamilton zsinórban harmadik alkalommal nem talált legyőzőre Szingapúrban, érthetően. Továbbra is folyik a vita arról, hogy ki volt a hibás az indulás után: Kimi Raikkönen, Sebastian Vettel, Max Verstappen? Mindannyian, ketten közülük, egyvalaki, esetleg egyet kell értenünk a versenybírák döntésével, és nem volt vétkes az incidensben?



Nos, a Ferrari a Verstappenre, a holland Vettelre mutogatott, ahogyan a Mercedes ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező elnöke, Niki Lauda is a németet nevezte meg bűnbakként. Hozzá csatlakozott 1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve, aki nemrég még Robert Kubicával kapcsolatban fejezte ki ellenérzéseit. „Egyértelműen Vettel volt a hibás, hiszen Raikkönen már nem tudott volna balra menni. (A finn) tökéletes rajtot vett, ezért szomorú számára, hogy így alakult. Vettel kezdett el balra húzni, és nem maradt hely a másik két pilóta számára.”

„Vettel jobbról érkezett, és balra tartott, míg Verstappen megpróbálta elkerülni az ütközést, Raikkönennel a bal oldalán azonban nem tudott hová menni. Vettel le akarta hagyni Verstappent, ez pedig könnyen lehet, hogy a világbajnoki címébe fog kerülni” - tette hozzá a kanadai expilóta, akinek szavait az F1i.com idézte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: