DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Ebben mindhárman sárosak vagyunk

Sebastian Vettel és a Ferrari egész csapata számára néhány másodperc alatt rémálommá vált a Szingapúri Nagydíj a rajtot követő baleset miatt. Az élről néhány kanyar után kieső német már a futam leintése előtt nyilatkozott.

A Formula-1 történetének első esőben rajtoló villanyfényes futama bizonyára örökre emlékezetes marad, köszönhetően annak a kalamajkának, amibe a mezőny éléről startoló pilóták kerültek mindössze néhány méter megtétele után. Az első két sorból legjobban rajtoló Kimi Raikkönen a belső íven bújt be Max Verstappen mellé, ám Vettel nem vette őt észre, így a két Ferrari összeszorította a Red Bullt, majd egymásnak is nekikoccantak. Raikkönen és Verstappen már az 1-es kanyarban kiesett, de Vettel is csak néhány kanyarral húzta tovább, s valószínűleg sérült autója is közrejátszott abban, hogy a vizes pályán megcsúszott és a falba csapódott.

DJ7Pd6mUMAA86XD



Amikor Vettelt megkérték, foglalja össze a történéseket a saját szemszögéből, így felelt: „Hát, nem volt ideális, mi?”

Valószínűleg a verseny után sokat fognak beszélni arról, hogy biztonsági autó mögött kellett volna elindítani a mezőnyt, de Vettel nem a pályaviszonyokra fogja a drámai balesetet.

„Nem is tudom. Nem láttam sokat. Csak Maxet láttam, a következő dolog pedig már az volt, hogy Kimi nekem csapódott oldalról, Max pedig ott volt valahol köztünk, szóval ebben nyilvánvalóan mindhárman benne voltunk” - ismerte el.

Vettelnek az időmérő után jó esélye volt arra, hogy visszavegye a vezetést a tabellán Lewis Hamiltontól, ám kiesése miatt ez most nem történhet meg, ráadásul nyilatkozata közben a brit állt a verseny élén.

„Tovább kell lépnünk, sokat már nem változtathatunk ezen. Kár, hogy nem vagyunk versenyben és nem mutathatjuk meg az autóban rejlő tempót, de biztos vagyok benne, hogy lesznek még további lehetőségeink” - értékelte esélyeit a négyszeres bajnok.

Az FIA a baleset mindhárom érintettjét, Raikkönent, Vettelt és Versappent is magához hívatta, hogy átbeszéljék a történteket, és döntsenek arról, kell-e büntetéssel szankcionálni valakit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: