DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen szerint Vettel volt a hunyó a rajtnál

A Szingapúri Nagydíj rajtjánál a Ferrarik szorításába kerülő Max Verstappen némi vigaszt lel abban, hogy nemcsak ő, hanem a vörös autók is kiestek a versenyből, de szerinte egy bajnoki esélyesnek nem szabadna olyat tennie, mint amit Sebastian Vettel művelt.

Vestappen balszerencse-sorozata az esti futamon tovább folytatódott, ráadásul most már elmondható, hogy nemcsak technikai hibákból, de rajtbalesetekből is aránytalanul sokban részesül 2017 során: idén már harmadszor kellett kiszállnia a Red Bullból már az első körben.

versrappen



Amikor a hollandot megkérdezték arról, ő kit lát vétkesnek amiatt, hogy néhány méter után Ferrari-szendvicsbe került, a pole-ból induló négyszeres világbajnokra mutatott.

„Szerintem elsősorban Sebastian, aki elkezdett beszorítani engem. Lehet, hogy nem látta Kimit a bal oldalon, de ez nem lehet kifogás” - szúrt oda Verstappen a németnek. „Amikor valaki a világbajnoki címért harcol, nem lenne szabad olyan kockázatokat vállalnia, mint mások leszorítása, mert most láthatjuk, hogy ez mivel járhat: Lewis az élre állt, mi hárman pedig mind kiestünk.”

„Próbáltam visszavenni egy kicsit, amikor felismertem, hogy mi fog történni, de a hátsó kerekek szélesebbek az elsőknél, emiatt nem már késő volt, hogy kijöjjek a Ferrarik szorításából.”

Amikor konkrétan azt érdeklődte meg a Sky Sports, hogy Verstappen indokoltnak tartana-e valamilyen büntetést Vettel számára, a tinédzserként utolsó futamán rajthoz álló holland így felelt: „Nem hinném, hogy versenybalesetnek lehetne nevezni. Végül is három autót ütöttek ki a versenyből, én pedig középen semmi rosszat nem tettem, egyszerűen csak szerettem volna tiszta rajtot venni. Majd meglátjuk, mi történik, de annak azért örülök, hogy nemcsak én estem ki, hanem ők is, így hárman osztozhatunk a keserűségen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: