DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz: Nagyon megérdemeltük a negyedik helyet

F1-es karrierje legjobb eredményét érte el a Szingapúri Nagydíjon a Toro Rosso spanyol pilótája, aki szerint folyamatosan jó döntéseket hoztak a verseny során – pedig a rajtnál még problémái adódtak.

A győztes Lewis Hamilton, valamint a dobogóra álló Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas mellett talán Carlos Sainz volt az egyik legboldogabb ember a Formula-1-es Szingapúri Nagydíj leintését követően: a spanyol kalandos versenyt követően a negyedik helyen ért célba – a fiatal pilóta rövid karrierje során még sosem szerepelt ilyen előkelő helyen. Nem csoda, hogy a Toro Rosso színeiben talán utolsó futamát teljesítő spanyol rendkívül elégedetten nyilatkozott:

sainz-tororosso-szingapur-futam-2017-1



„Nagyon megérdemeltük ezt az eredményt, végig helyes döntéseket hoztunk” – idézi Sainz szavait a Motorsport.com. „Voltak nehéz pillanatok, főleg akkor, amikor mögöttem friss intermediate gumikon jöttek többen is, én pedig használtakon mentem. Aztán pedig miközben mindenki ultralágy abroncsokat használt, én szuperlágyakat, ezért keményen kellett védekeznem olyanok ellen, akik körönként egy másodperccel voltak gyorsabbak. Aztán történt pár dolog, megelőztünk néhány embert, s végül a negyedik helyen értünk be, ami hihetetlen, elképzelhetetlen.”

A jövőre, s talán már a két hét múlva esedékes Malajziai Nagydíjon is a Renault-nál versenyző pilóta pályafutása egyik legfontosabb pillanatának nevezte a mostani eredményt, amelyet egyáltalán nem volt könnyű megszerezni: „Sokkal keményebb verseny volt, mint azt el tudnátok képzelni, mert Checo (Perez – a szerk.) ultralágyakon, Nico (Hülkenberg – a szerk.) pedig frissebb gumikon jött mögöttem, s az egész futamot azzal töltöttem, hogy a visszapillantóba néztem, és megpróbáltam nem hibázni. Tudtam, hogy jobb a tempójuk, mégis előttük végeztünk. Sokkal nehezebb volt ez, mint az kívülről tűnt.”

Sainz helyezése különösen annak fényében megsüvegelendő, hogy a startnál nagyon lassan tudott csak elindulni: „Nem tudom, mi történt. Ki kell elemeznem a dolgot, mert amint felengedtem a kuplungot, bekapcsolt a lefulladásgátló. Nem tudom, hogy emberi hiba volt-e vagy valami más, de meg fogjuk vizsgálni. De utána is nyugodt maradtam, tudtam, hogy hosszú a verseny. Mikor mondták, hogy többen is, például Lewis is intereken van, már tudtam, hogy jó gumit választottam, s ez önbizalommal töltött el” – emlékezett vissza az első pillanatokra a Toro Rosso tehetsége.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: