DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen: Semmit sem tehettem volna

A Ferrari finn pilótája úgy érzi, semmit sem csinált volna másképp az F1-es Szingapúri Nagydíj rajtjánál, s amúgy is felesleges bárkit hibáztatni, mert az eredményen az már úgysem változtat.

A Ferrarik és Max Verstappen versenye már a start utáni métereken véget ért Szingapúrban, hiszen a három autó összeütközött a piros lámpák kialvása után. Az ötödik vb-címétől egyre távolabb kerülő Sebastian Vettel szerint mindhárman sárosak a balesetben, a Red Bull hollandja viszont egyértelműen a németet hibáztatta a történteként. Most az incidens harmadik szereplője, Kimi Raikkönen is megszólalt:

raikkönen-szingapur-futam-2017-dppi-1



„Természetesen mindig vannak különböző álláspontok” – nyilatkozta még a verseny során a Sky Sports kameráinak a finn versenyző. „Nem hiszem, hogy bármit is másképp csinálnék vagy bármit is tehettem volna a baleset elkerülése érdekében. Remekül kaptam el a rajtot, de aztán eltaláltak, ezzel pedig vége is volt a versenyemnek.”

Arra a kérdésre, hogy a balesetet az idézte-e elő, hogy a két vörös autó beszorította Verstappent, Raikkönen így felelt: „Tudtam, hol volt Verstappen, el is mentem mellette, aztán ütés érte az autóm hátulját” – magyarázta a 2007-es világbajnok, aki szerint utólag már kár felelősöket keresni:

„Bármi is váltotta ki a balesetet, ez az eredményen már úgysem változtat. Bárhogy is nézzük, az már nem változtat semmin, szóval teljesen felesleges másra mutogatni” – fogalmazott Raikkönen, s véleményével a versenyfelügyelőség is egyetértett, hiszen végül senkit sem büntettek az incidensért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: