DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Massából McLaren-rajongó lett

Felipe Massa negyedik éve a Williams versenyzője, most azonban teljes szíve a McLarenért dobog. Miért lett hirtelen Szingapúrban a wokingiak szurkolója a rutinos brazil?

Természetesen a konstruktőri világbajnokság miatt. Mivel a McLaren ponthátránya óriási és várhatóan csak ezen a pályán megy ennyire jól, így a wokingiak nem jelentenek veszélyt a másik patinás istállóra. A Renault viszont igen, Nico Hülkenberg és Jolyon Palmer pedig a Marina Bay pályán jelentősen jobb helyről rajtolhat, mint a Massa-Stroll páros a két Williamsszel.

Néhány napja a Renault harciasan kijelentette, hogy le akarja vadászni a Williams-Mercedest a konstruktőri világbajnokság ötödik helyéért és eddig jó úton is járnak. A Williams sajnos Belgium után rövid időn belül másodszor betlizik, a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén már a Q1 során kiesett mindkét pilóta, miközben a francia rivális versenyzői a 7. és 11. helyről várhatják a piros lámpák kialvását.

Massa a 17., Stroll a 18. helyről startolhat, innen reális pontszerzési esély nem igazán van, csak kaotikus verseny esetén. Az istálló szoros csatát vív a középmezőnyben, a Toro Rossót 15, a Haast 20, a Renault-t pedig 21 ponttal előzi meg, de a szezon második harmada az „egyversenyzős” francia istállóé volt, ütemesen zárkóznak fel és most is nekik van a legjobb esélyük értékes pontokat szerezni.

Massa a McLarennek és a Force Indiának szurkol


Ezt szeretné megakadályozni a két McLaren, Fernando Alonso a 8., Stoffel Vandoorne pedig a 9. kockából indul, Massa reménye pedig az, hogy a két versenyző valahogy Nico Hülkenberg elé keveredik és ezzel a Williams-t segítené abban, hogy ne csökkenjen számottevően az előny. „Vasárnap nagyon erősen a McLarent fogom támogatni, mert sok pontot vehetnek el egyik fő riválisunktól” – nyilatkozta a többszörös futamgyőztes brazil pilóta.

„A Force India is a segítségünkre lehet, ha a versenyen (a 12. és 14. helyről indulhat csak Perez és Ocon) sikerül a Toro Rosso és a Renault elé keveredniük. Keményen kell harcolnunk ezek ellen a csapatok ellen, mivel jelenleg jobb autójuk van a különböző pályatípusokon is” – tette hozzá Felipe Massa.

„21 pont az előnyünk a Renault-val szemben. A Renault az a csapat, amelyiktől a legjobban tartok, mivel jobb autójuk van, mint nekünk, de még a Toro Rossónál is” – osztotta meg aggályait a francia gyári istállóval kapcsolatban. Egyébként Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója szerint az autójuk azért gyorsabb annál, mint amit a Q1-ben mutatott, így számára nem teljesen kizárt a pontszerzés némi szerencsével.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: