DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Horner határozottan kiállt Verstappen mellett

A Red Bull csapatfőnöke szerint aki a rajtot követő balesetben Max Verstappent hibáztatja, annak meg kellene vizsgáltatnia a szemét.

Arra a felvetésre, hogy Max Verstappen hibázott-e a Szingapúri Nagydíj rajtját követő szituációban, Christian Horner ellentmondást nem tűrően nyilvánított véleményt. „Fogalmam sincs, hogy juthat valaki erre a következtetésre” – nyilatkozta a Sky Sportsnak. A holland versenyzőt mindkét oldalról egy-egy Ferrari fogta közre, mielőtt összeütköztek. „Látható, hogy Sebastian [Vettel] agresszívan balra húz, Kimi [Raikkönen] pedig jobbra mozdul. Max nem tudott egyszerűen eltűnni onnan, így egyenesen haladt tovább. Ilyen az, mikor három autó egymás mellett megy be egy kanyarba. De Max biztosan nem tudott eltűnni onnan.”

szingapur_rajt_2017



A holland ugyanezt mesélte Hornernek. „Egyenesen tartva próbáltam elkerülni a dolgot, mert láttam, mi lesz belőle, de túl gyorsan közrefogtak” – idézte Verstappent a csapatfőnök.

Horner azt gyanítja, Vettel azért volt ennyire agresszív, mert arra számított, Verstappen mellett nincs senki. „Szerintem nem látta, hogy Kimi ott van Max másik oldalán. Erőszakos volt vele, Kimi ugyanígy viselkedett a másik oldalról, ennek eredményét pedig láthatjuk. Ha valaki ezek után Verstappent hibáztatja, annak el kellene mennie szemészetre. Maxet egyáltalán nem kellene felelősségre vonni ezért a balesetért” – tette hozzá.

Az incidenst a leintés utáni vizsgálat során versenybalesetnek minősítették.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: