DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Elsőre elkaszálták a Force India névváltoztatását

Hónapok óta köztudott, hogy Vijay Mallya csapatfőnök a Force India nevét szeretné megváltoztatni. Az első variáció nem kapott zöld lámpát, de úgy tűnik, megvan a megoldás.

2018-tól jó eséllyel már nem látunk Force Indiát a pályán, Force Racinget annál inkább. Az istálló főnöke azért szeretné megváltoztatni a csapat nevét, mert sokkal nemzetközibbé tenné ezzel, aminek segítségével reményeik szerint további fontos szponzorokat szerezhetnek.

A szóbeszéd szerint az Indiában ellene folyó komoly sikkasztási és egyéb pénzügyi tevékenységével kapcsolatos perek miatt, valamint a hazájában ellene kiadott körözés miatt (egyszer Nagy Britanniában már le is tartóztatták ezért) minél előbb szabadulna az India megnevezéstől.

A silverstone-i központú istálló eredetileg a Force One nevet szerette volna magának, ezt azonban a hírek szerint a Liberty Media nem engedélyezte. A Formula-1 jelenlegi tulajdonosa aggódott a névváltás utáni lehetséges félreértések miatt, ugyanis a Force One rövidítése is jó eséllyel F1 lett volna, mint ahogy a Formula-1-é is.

Jövőre jó eséllyel Force Racing néven láthatjuk Mallya istállóját


Otmar Szafnauer, a Force India egyik első embere már korábban elmondta, hogy a névváltoztatás már folyamatban van. „A szezon végén hivatalosan is beadjuk kérelmünket az istálló nevének megváltoztatása miatt. A Force megmarad, mert az erőt jelképezi, ráadásul az emberek tudni fogják azt, honnan jöttünk. Az egyes pedig az India szó lecserélése után sokkal nemzetközibbé teheti a csapatot” – így a Force India-főnök.

Ez a variáció már nem jöhet be, de Szingapúrban Szafnauer ismét kitért a témára. „Még nem véglegesítettük az új nevet, de a Force Racing komoly esélyekkel rendelkezik” – tette hozzá. Az istálló egyébként folytatta tavalyi kiváló szereplését, a Force India 2016-ban a konstruktőri negyedik helyet szerezte meg és komoly pontelőnye miatt idén is jó esélye van arra, hogy újfent ezt a kiváló pozíciót zsebelje be év végén.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: