DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Red Bullok tét nélkül mennek a trófeáért

Christian Horner szerint a bajnokság jelenlegi pontján Sebastian Vettellel ellentétben nekik már semmi veszítenivalójuk nincs, a futamgyőzelemért pedig ezt kíméletlenül ki is fogják használni.

A Szingapúri Nagydíj előrehaladtával egyre valószínűbbnek tűnt, hogy a Red Bull behúzhatja idei első pole-pozícióját. A pénteki első szababedzéstől kezdve egészen az időmérő Q2-es szakaszáig szárnyaltak a bikák, míg a világbajnok-aspiráns Vettel az utolsó pillanatokban el nem tulajdonította tőlük a rajtelsőséget.

szingapur_idomero_2017



„A hétvége minden egyes szakaszában mi voltunk a leggyorsabbak” – idézi a csapatfőnök szavait a Sky Sports. „Aztán az időmérő legfontosabb, lényegi szakaszában sajnos azt láttuk, hogy hiába facsartak ki a pilótáink mindent az autóból, a végén az a bizonyos kis extra sajnos már nem volt benne.” Horner azonban a szabadedzések eredményeire támaszkodva úgy érzi, képesek lesznek a futamgyőzelemért küzdeni. „Azt hiszem a [pénteki edzéseken] mutatott versenytempónk jó helyzetbe hoz minket. Elégedett vagyok a második és harmadik rajthellyel. A versenyt nem szombaton nyerik, így egy jó rajttal, jó versenytempóval remélhetőleg megnehezíthetjük Vettel dolgát.” 

Természetesen egy olyan Q3 után jár a pilótáiknak az elismerés, ahol mindössze 0,026 másodperc választja el őket a rajtrácson. „Összességében Danielnek az első szektorban volt egy kis előnye, Max a másodikban egész hétvégén kicsit erősebb volt, a harmadikban pedig Daniel talált még valamit. Rendkívül közel vannak egymáshoz, nagyszerű látni, hogy egymás határait feszegetik.” Horner végül pedig elmondta, szerinte a német a kiélezett világbajnoki küzdelem miatt óvatosabb lesz ellenük, amiből előnyt kovácsolnának. „Nekünk semmi veszítenivalónk, míg Seb fejében a világbajnoki cím jár.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: