DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen szerint elérhető volt az első sor

A Ferrari finn pilótája úgy érzi, akár ő is megelőzhette volna a Red Bullokat az F1-es Szingapúri Nagydíj időmérőjén – azt is elmondta, hogy min múlott, hogy végül csak negyedikként zárt.

A pénteki edzésnap után még úgy tűnt, a Ferrari komoly gondban van Szingapúrban: különösen a Red Bullokhoz képest volt jelentős a lemaradásuk. Daniel Ricciardo úgy is nyilatkozott tegnap, hogy szeretné végig dominálni a hétvégét, ehhez képest már szombaton vereséget szenvedtek, hiszen Sebastian Vettel elcsente előlük a pole-pozíciót. A maranellóiak másik pilótája, a negyedik helyre kvalifikáló Kimi Raikkönen szerint egyáltalán nem meglepő, hogy megváltoztak az erőviszonyok szombatra:

raikkönen-ferrari-szingapur-kvali-2017-1



„Minden megváltozott az időmérőre, de ezt láthattuk már más hétvégéken is. Néhány csapat elég gyors az első nap során, aztán a többiek is felzárkóznak és minden összekavarodik” – idézi a finnt a Motorsport.com szakoldal. „Az eltérő üzemanyagmennyiségek könnyedén jobb színben tüntethetnek fel egyeseket. Kissé értelmetlen a pénteki idők alapján azt mondani, hogy ez vagy az a csapat a többiek előtt lesz. Legtöbbször mindenki, főleg az első három alakulat közel van egymáshoz. Tegnap a közelében sem voltunk a Red Bulloknak, ma viszont hibák nélkül akár mindketten eléjük kerülhettünk volna.”

Raikkönen a saját időmérőjét és eddigi hétvégéjét is értékelte: „Ez a hétvége eddig nagyon kemény. Az időmérő ment még a legjobban, de még az sem volt könnyű. Egyszerűen nem éreztem úgy magam, mint azt előzetesen gondoltam. Próbáltam egy jó kört összerakni, de könnyű volt hibázni és rengeteg időt veszíteni. Trükkös pályáról van szó rengeteg kanyarral, és sok helyen könnyű hibázni. A határon mész, s ez néha összejön, néha nem” – fogalmazott a ferraris, aki a kvalifikáció előtt aláírta volna a negyedik rajthelyet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: