DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Még Le Mans-ba is elengedné Alonsót a McLaren

Úgy tűnik, a wokingi istálló tényleg mindent megtenne annak érdekében, hogy megtartsa a kétszeres világbajnokot – persze azt nem engednék, hogy az F1-es szereplését mindez befolyásolja.

Azok után, hogy a McLaren és a Renault pénteken bejelentette, hogy jövőre a francia motorgyártó látja el erőforrással a legendás istállót, tulajdonképpen már csak egy kérdés maradt a 2018-as felállásukkal kapcsolatban: marad-e Fernando Alonso a csapatnál vagy sem? Zak Brown szerint közel van a megállapodás, noha a spanyol továbbra is komoly pénzbe kerül az alakulatnak, amelyet a Honda már értelemszerűen nem fog finanszírozni – a vezérigazgatót ez azonban nem zavarja:

alonso-mclaren-2017-1_1



„Nagyon közel állunk egymáshoz Fernandóval, péntek este együtt is vacsoráztunk. Összességében elégedett azzal az iránnyal, amerre a csapatunk halad, emellett ő az egyik legjobban fizetett versenyző a sportban. Ahhoz, hogy megtarthassuk, ennek így is kell maradnia” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a McLaren többi részvényese továbbra is elkötelezett Alonso mellett.

A kétszeres Formula-1-es világbajnokról köztudott, hogy az F1-en kívül is érdeklődik más sorozatok és versenyek iránt: idén például rajthoz állt a legendás Indy500-on is. Alonso a csütörtöki sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy amennyiben a száguldó cirkuszban versenyképes technikát kap, nem fogja emiatt kihagyni a Monacói Nagydíjat, ugyanakkor a „tripla korona” harmadik versenye, a Le Mans-i 24 órás nagyon is érdekelné. Úgy tűnik, a McLaren még oda is elengedné Alonsót, csakhogy megtarthassa őt:

„Úgy vélem, a Le Mans-i projekt még túl korai a McLaren számára. Egyelőre elég elfoglaltak vagyunk azzal, hogy az F1-es csapatunkat újra sikeressé tegyük. De már beszéltünk vele Le Mans-ról, és ha rajthoz akar állni ott, akkor a megfelelő körülmények között nyitottak lennénk erre” – nyilatkozta a Motorsport.com hasábjain Brown, hozzátéve, hogy csak azzal a feltétellel vehetne részt a legendás 24 óráson a spanyol, ha az az F1-es kötelezettségeit nem érintené.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: