DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

McLaren: Alonso biztosan aláír

A legfontosabb kérdést, a motorszállítói szerződést helyre tette a McLaren, most a pilóták véglegesítése a célja. Az istálló biztos benne, hogy Fernando Alonso is meghosszabbítja kontraktusát.

A McLaren csapatigazgatója, Zak Brown biztos abban, hogy a Hondáról Renault-motorokra váltás ismeretében vezérpilótája, Fernando Alonso is hamarosan bejelenti maradását az istállónál és aláír a következő év(ek)re is. A 36 éves, kétszeres világbajnok spanyol szerződése ez év végén jár le, de mielőtt újra elkötelezi magát, szeretne biztos lenni abban, hogy jövőre a McLaren-Renault-val versenyképes autót kap.

Alonso mindkét világbajnoki címét a Renault-val szerezte 2005-ben és 2006-ban, a francia cég pedig most már hivatalosan is bejelentette, hogy három évre szövetségre lép a McLarennel 2018-tól. Még most is a mezőny egyik legjobb pilótája, bár lelkileg igencsak megsínylette az elmúlt három esztendő totális sikertelenségét egy versenyképtelen autóval.

„Most már Fernandóra fordítjuk figyelmünket. Nagyon sokat beszélgettünk az utóbbi időben is. Két világbajnoki címét Renault-val szerezte, szereti az istállónkat, az istálló is szereti őt. Ezek után úgy gondolom, a nem éppen távoli jövőben végleg megállapodunk és ez lesz az utolsó darabja a puzzle-nak, minden készen fog állni a jövő évre” – nyilatkozta Zak Brown.

Fernando Alonso nagy valószínűséggel marad a McLarennél


Az igazgatónak egyébként elfoglalt időszak következik az életében, ugyanis a Honda eddig évente több, mint 100 millió dollárt pumpált a McLarenbe, így nem okozott gondot, hogy 2014 óta nincs névadó szponzora az istállónak. Most ennek az összegnek a kiesése ugyan nem okoz problémát (nagyon stabil lábakon áll a csapat), de az utolsó futamgyőzelmét 2012-ben arató istállónak most már új támogatók után kell néznie, hogy egészen hosszú távra tervezhessen.

„Szerencsére nagyon elkötelezett részvényeseink vannak, akiknek jelenleg fontosabb, hogy újra a győzelmek közelébe jussunk, mint a rövid távú üzleti érdekek. Most még bizonyára veszteséget okoz majd a Honda kiesése, de később teljesen helyrerázódunk” – tette hozzá a Brown.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: