DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa túlkormányzottságra panaszkodott

Ez volt a legfőbb oka annak, hogy a brazil ismét a mezőny végéről kénytelen elrajtolni a futamon. Csapattársa, Lance Stroll sem találta a helyét az időmérőn, így nehéz verseny vár rájuk vasárnap.

Nagyon másképp alakult a szingapúri időmérő edzés a Williams számára, mint a monzai, ahol mindketten az első tízben tudtak végezni. Ezúttal a második szakaszba sem sikerült bejutni egyik versenyzőnek sem, és a 17. és a 18. pozícióból kell felkapaszkodniuk a középmezőnybe.

Felipe Massa nem találta autója helyes beállítását, és hibája sokba került: „Őszintén szólva nagyon frusztráló napon vagyunk túl. Az első kifutásomon túlkormányzottság miatt megcsúsztam, hozzáértem a falhoz és defektet kaptam. Szerencsés voltam, hogy ez az utolsó kanyarhoz közel történt a bokszbejárathoz közel, így kereket tudtam cserélni.”

 massa-szingapur-idomero-2017



A brazil azt is elmesélte, mi miatt nem tudott előrébb kerülni: „Sajnos az utolsó kanyarban ismét problémám akadt, veszítettem fél másodpercet és az esélyt arra is, hogy bejussak a Q2-be. Nagyon csalódott vagyok, mert a második szakasz mindenképp elérhető volt. Ezek a hibák frusztrálóak, és egyelőre a hétvége egyik napja sem ment jól. Mindent meg fogunk próbálni holnap, és remélhetőleg az egy más nap lesz.”

Massa csapattársa, Stroll sem volt képes megismételni az olaszországi jó szereplést: „Nem tudtam kihozni mindent magamból, és így nem is lehetek elégedett. Az egyik kanyarbejáratnál nagyobb tapadást sejtettem, és emiatt érintettem a falat. Nem volt jó időmérő, több kockázatot kellett volna vállalnom, hogy bekerüljek a Q2-be, de ehelyett csak még hátrébb kerültem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: