DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kvjat a Toro Rosso döntésére vár

Az olasz csapatnál egyelőre nem tudni, kikkel állnak rajthoz a 2018-as szezonban. Egyelőre csak a Hondával kötött megállapodás biztos, de Kvjat szerint előbb-utóbb a pilótakérdésben is dönteniük kell.

A McLaren és a Honda szakításának köszönhetően a japán motorszállító a Toro Rossóval folytathatja a következő F1-es évadot. Carlos Sainz „távozása” is biztos a Renault-hoz, arról azonban még semmi hír, mi lesz Danyiil Kvjat sorsa az olasz csapaton belül.

Eddig még azt sem tudni, a spanyolt kivel pótolják, bár sokak szerint Pierre Gasly lesz a befutó. A csapat másik pilótája, Danyiil Kvjat pedig mielőbbi válaszokat remél csapatától: „Várok rá, hogy legyen egy kis idejük az én jövőmről is egy kicsit gondolkodni. Most egy versenyhétvégén nyilván nem ez az elsődleges, de hamarosan tisztázni kell a helyzetet, és meg kell kapnunk a válaszokat a kérdéseinkre.”

 kvjat-toro-rosso-dontesere-var-2017



A Toro Rossónak mozgalmas időszaka van, ami a motorszállítóit illeti. 2016-ben még a Ferrari, idén a Renault, 2018-ban pedig a Honda erőforrásait fogják használni. Kvjat a dolog pozitívumairól beszélt: „A csapatunk az utóbbi három évben mindig motort váltott, de nagyszerű dolog, hogy már tudjuk a jövő évi terveket. Úgy érzem, képesek leszünk egy erős kapcsolat kialakítására az új motorszállítónkkal.”

„Mi leszünk az egyedüli csapat a Honda erőforrásaival, így egy fantasztikus lehetőség nyílik egy jó alap kiépítésére” - zárta gondolatait az orosz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: