DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hülkenberg nagyon le akarta nyomni a McLareneket

A Renault pilótája elismerte: ez lebegett egyetlen célként a szeme előtt az F1-es Szingapúri Nagydíj időmérőjén. A német pilótának sikerült is a terv, hiszen a hetedik rajthelyre kvalifikálta magát.

Nico Hülkenberg alatt már az első pénteki edzéstől kezdve jól mozgott a Renault: a különös rekordra készülő pilóta folyamatosan ott volt az élmezőny nyomában a szintén remek hétvégét kifogó McLaren-Hondákkal egyetemben. Miután a német is tudta, hogy a Red Bull, Ferrari, Mercedes hármas ellen nincs sok esélye, elsősorban a wokingi egyletet akarta legyőzni a szingapúri időmérőn, s ez a hetedik rajthelyével sikerült is neki:

„Nagyon érdekes csata volt, és személy szerint az volt a célom, hogy legyőzzem a McLareneket. Mindenre elszánt voltam, hogy előttük végezzek és megszerezzem a hetedik rajtkockát. Nagy elégedettséggel töltött el, amikor az utolsó körömmel elkaptam őket” – idézi a Motorsport.com Hülkenberget, aki arra a kérdésre, hogy a futamon is a McLarenek előtt maradhatnak-e, így felelt: „Úgy vélem, megvan ehhez a tempónk, a csomagunk rendben van és erősek vagyunk, szóval ha minden jól alakul, akkor igen.”

Mindeközben a másik Renault-ban ülő Jolyon Palmer ezúttal sem jutott be a Q3-ba (idén még egyszer sem győzte le csapattársát időmérőn), pedig a brit szerint ez nem sokon múlt: „Különösen az utolsó kör alapján tűnt úgy, hogy továbbmehetek, de aztán teljesen elment az autó hátulja az utolsó kanyarokban, rengeteg időt vesztettem. Nagyon kemény ez a 23 kanyar ebben a hőségben az ultralágy gumikon, és főleg az utolsó szektorban nagyon kell a tapadás” – mondta Palmer, aki szerint így is megvan a versenytempójuk ahhoz, hogy vasárnap pontszerzőként lássa meg a kockás zászlót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: