DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Bottas elégedett egyéves szerződésével

Valtteri Bottasszal csupán a 2018-as évre állapodott meg a Mercedes, de a finn pilóta nem aggódik emiatt. A német gárda versenyzője elmondta, mi kell ahhoz, hogy továbbra is csapatánál maradhasson.

Az idei év meggyőzte a Mercedest arról, hogy jó választás volt Valtteri Bottas szerződtetése Nico Rosberg helyére, így a címvédő alakulat egy éves szerződést írt alá a finn versenyzővel. A németek vezetősége sokszor kiemelte, hogy rendkívül fontos a versenyzőik közötti jó viszony, ami most kétségtelenül megvan Hamilton és csapattársa között.

Sokak szerint viszont nem túl jó ómen, hogy a Mercedes csak a következő szezonra akarja Bottast, de a finn nem aggódik emiatt: „Azt kell mondanom, hogy elégedett vagyok a dologgal. Megértem a csapatot is, természetesen ők nyitva szeretnék hagyni a kaput a közeljövővel kapcsolatban. Mindig ilyeneket kötöttünk az F1-es karrierem előtt is. Ha jól teljesítek, nem lesz probléma, és hosszú jövőnk lehet együtt.”

 bottas-elegedett-egy-eves-szerzodesevel



A Mercedes pilótája tudja, mi kell ahhoz, hogy a németeknél maradhasson a következő évekre is: „Hiszek magamban és hiszek abban, hogy tudok fejlődni, és még jobb pilótává válhatok. Ha 100%-osan teljesítek minden egyes versenyen, és tartom a fejlődést, együtt folytathatjuk. Ez tőlem függ.”

„Megkaptam ezt az egy éves lehetőséget, és jövőre is számítanak rám, ami természetesen önbizalmat ad nekem. Természetesen jó tudni, hol leszek a következő évben. Jó érzés, annál biztosan jobb, mintha nem tudnám. De egyáltalán nem ezen gondolkodtam év közben” - folytatta Bottas.

A finn jelenleg a harmadik helyen áll a pontversenyben, és már két győzelmet is elért idén, ami kifejezetten kedvező a Mercedes számára a Ferrarival folytatott küzdelem során: „Jól kezdtük a szezont, jó eredményeket értünk el együtt, és nem tudok olyanról, hogy a csapat mást keresett volna a helyemre. Jelenleg mindent pozitívnak érzek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: