DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bull főnöke is agyondicsérte Vettelt

„Ilyen pole-pozíciós kört csak a legnagyobb bajnokok tudnak produkálni” – mondta korábbi versenyzője kapcsán Christian Horner, aki persze azért a saját, kifejezetten jó esélyükről is beszélt.

A pénteki és a szombati szabadedzések alapján a Red Bullok tűntek a favoritoknak a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén, amelynek első két etapjában ugyancsak Max Verstappen zárt az élen. A Q3-ban aztán érkezett Sebastian Vettel, aki megszerezte magának és a Ferrarinak a pole-pozíciót. Christian Horner, az energiaitalosok csapatfőnöke részben csalódottan, részben elégedetten nyilatkozott a Sky Sports kamerái előtt a kvalifikációt követően:

vettel-ricciardo-redbull-szingapur-2017-1



„Az összes edzésen mi voltunk a leggyorsabbak, kivéve azt az utolsót, amely igazán számított… A pilótáink mindent kihoztak az autóból, egyszerűen nem volt meg bennünk az a kis plusz. De persze az első sorral és a harmadik rajthellyel is elégedettek vagyunk.”

„A pénteken mutatott versenytempónk nagy előny lesz holnap. 5 km/h-val gyorsabbak nálunk az egyenesekben, de ez van. Ha jól kapjuk el a rajtot, remélhetőleg nehéz pillanatokat fogunk nekik okozni. Nekünk nincs semmi veszítenivalónk, Sebnek viszont a bajnokságra is gondolnia kell” – mutatott rá Horner, aki lenyűgözve beszélt korábbi pilótája mai teljesítményéről:

„Ez egy olyan elképesztő pole-pozíciós kör volt, amelyet csak a legnagyobb bajnokok tudnak produkálni. Vettel hihetetlenül megy ezen a pályán, és ez nagyon-nagyon fontos számára: elveszítette a világbajnoki vezetést, és most szeretné azt visszaszerezni. Kimi komoly szerepet játszhat a Mercedesek feltartásában, Lewis viszont komoly gondban van: előbb rajta, majd rajtunk is át kellene jutnia” – elemezte az esélyeket a Red Bull Racing vezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: