DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A McLaren tovább javíthat

Az idei évhez képest nagyszerű pénteket zárt a McLaren-Honda, hatodik és hetedik helyen végeztek pilótái, ráadásul további javulással kecsegtethet a hétvége további része.

Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne is kiváló edzésen van túl, bár a csapattársak sorrendje kissé váratlan, ugyanis a fiatal belga közel három tizedet vert rutinos spanyol kollégájára, így övé a hatodik hely. A lemaradás sem sok, Vandoorne mindössze bő 1,6 másodperccel maradt le a hihetetlen edzést produkáló Daniel Ricciardótól, a harmadik helyezett Lewis Hamilton pedig csak kilenc tizeddel tanyázik a jobbik McLaren előtt.

„A teljesítményünk jó volt, nagyjából annyira, mint amire előzetesen számítottunk itt. Előre tudtuk, hogy ezen a pályán sokkal versenyképesebbek leszünk, mint Spában és Monzában. Mindkét autónk stabilan a legjobb tízben van. Nagyon jó lenne ugyanezt megismételni az időmérő edzésen és a vasárnapi versenyen” – nyilatkozta Fernando Alonso.

„Nagy szükségünk van ezekre az értékes pontokra, jelenleg csak a kilencedik helyen állunk a konstruktőri világbajnokságban. Minden adódó lehetőséget ki kell használni és két kézzel megragadni a megszerezhető pontokat. Itt most remek esélyeink vannak” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Vandoorne egyelőre veri Alonsót, de mindkét McLaren jól fut eddig


A Honda F1-es projektjének vezetője, Yusuke Hasegawa szerint még javulhatnak is. „A Szingapúri Nagydíj hétvégéje az éghajlati viszonyok miatt mindig nagy kihívás, most is nagy a hőség és a páratartalom, de a csapat minden tagja ennek ellenére kiváló munkát végez. Minden tervezett programunkat végrehajtottuk eddig. Túl korai lenne a pozíciónkról beszélni két edzés után, de nagyon elégedettek vagyunk a köridőkkel, amit pilótáink elértek eddig”.

„Úgy véljük, még van is hova javítanunk, a beállítások ugyanis még nem tökéletesek, tovább gyorsulhatunk szombaton és vasárnap. Ez egy olyan pálya, ahol megmutathatjuk erősségeinket. Az időmérő edzés után is valószínűleg nagyon elégedettek leszünk, két tehetséges pilótánk mindent megtesz ezért és az autónak is fekszik a pálya” – tette hozzá a japán szakember.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: