DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A legjobban a Renault érdekét szolgálhatja a szerződés

A McLaren-Renault megállapodás ebben a pillanatban mindkét fél számára előnyös, de hosszabb távon a Renault-nak igazi nyereség. A francia motorgyártó számára etalon lesz a patinás istálló.

Hároméves szerződést írt alá egymással Szingapúrban a McLaren és a Renault, miközben a Toro Rosso a Hondával szerződött le szintén három évadra. A McLarennek némileg tűzoltásnak tűnik, hogy a leggyengébb motorról vált a második leggyengébbre, de jelenleg a Honda és a Renault közötti szakadék hatalmas. A francia gyártó erőforrásaival lehetséges a futamgyőzelem, míg a japán motorral jelenleg még kizárt.

A Renault F1-es vezére, Cyril Abiteboul elmondása szerint a franciák számára főnyeremény a McLaren partnerként való megszerzése. A gyári csapat fejlesztéséhez nagy segítséget nyújthat a wokingi istálló, mivel igazi elérendő célt jelent majd a McLaren aerodinamikai teljesítményének elérése, mivel a motor pontosan ugyanaz lesz a két autóban. A gyári Renault célkitűzése az, hogy 2020-ra futamgyőztes csapat legyenek újra.

„A McLaren inspirál majd minket két tehetséges pilótájával. Nemcsak a motorfejlesztésben jelent majd támogatást, hanem a rivális istálló egyfajta referenciával szolgál majd számunkra, hogy a kasztni megtervezésében milyen irányt kövessünk a későbbiekben. Izgalmas, új kezdetet jelent ez számunkra, hogy egy olyan világbajnok csapat lehet a partnerünk, amely nagyon éhes már, hogy visszatérjen a sikerek útjára” – nyilatkozta Cyril Abiteboul.

Korábban sosem dolgozott együtt a McLaren és a Renault


„A középtávú céljainkhoz is tökéletes választás, 2020-ban már győzelmeket szeretnénk aratni. Alig várjuk, hogy a Renault márkanév megjelenjen a McLarenen és mindezt versenykörülmények között is láthassuk” – tette hozzá a Renault-vezér.

A Renault elnöke, Jerome Stoll stratégiai jelentőségűnek nevezte a döntést, aminek a technikai és sportbeli vonatkozáson túl is lehetnek előnyei. „Ez az első alkalom, hogy a Renault a McLarennel dolgozik majd közösen, büszke vagyok arra, hogy megszületett ez a megállapodás egy olyan istállóval, amelynek ilyen gazdag a Formula-1-es történelme”.

„Szövetségünk nem csak technikai jellegű, hanem a marketing és a kommunikáció területére is kiterjed majd. Tudjuk, hogy a McLaren a pályán mutatott teljesítményével húz majd feljebb minket is, ez mindkét fél számára előnyös” – fogalmazott Stoll.

A McLaren csapatigazgatója a stabilitást emelte ki. „Végre teljes gőzzel folytathatjuk a kasztni fejlesztésének programját 2018-ra és nem kell tovább hezitálnunk. Meggyőződésem, hogy igazi értékre leltünk a Renault-val, együtt dolgozhatunk a jövőbeli sikerekért, hogy az erőforrás újra rendszeres futamgyőztessé válhasson” – dicsérte partnerét Zak Brown.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: