DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Honda új célja: Top 3 a Toro Rossóval!

Az elmúlt évek arcra eséseinek fényében talán óvatosabban kellene fogalmazniuk, de a Honda továbbra sem tagadja, hogy a nagy eredményekért van a Formula-1-ben. Állítják, a kilépés nem fordult meg fejükben.

A csapatvezetők második szabadedzést követő sajtótájékoztatójának felállását a pénteki bejelentésekhez igazították: az egyik csoportban Cyril Abiteboul (Renault), Zak Brown (McLaren) és Christian Horner (Red Bull) kapott helyet, hogy a McLaren-Renault megegyezést képviseljék, a másik témája a Toro Rosso és Honda új együttműködése volt Franz Tost csapatfőnök, valamint Katsuhide Moriyami és Masashi Yamamoto részvételével. Az ominózus célkitűzés Moriyamitól, a Honda márka- és kommunikációs igazgatójától hangzott el:

„Az F1 rendkívül fontos helyet foglal el a Honda kultúrájában és DNS-ében. Számunkra az F1 alapítónk, Soichiro Honda álmával kezdődött, és több mint 50 évet ölel fel történelmünkben. Igaz, hogy próbára tesz minket a jelenlegi helyzet, az eredményekkel pedig senki sem volt elégedett, különösen az igazgatótanácsban. Sok egyeztetésen estünk át, de az F1-ből való kilépés sosem fordult meg a fejünkben” – idézi a motorsport.com a japánt.



„Célunk felülkerekedni ezen a nehéz kihíváson, és újra a sport élenjárói között szerepelni. A Honda szellemisége az, hogy visszaküzdje magát, a következő évben pedig a top 3-as eredményért akarunk harcolni” – közölte a nagy álmokat Moriyami. A McLaren társaként a Honda egyszer sem ért célba ötödiknél jobb pozícióban. A kommunikációs főnök a hároméves szenvedés okait is fejtegette: „Nem hisszük, hogy a probléma abból fakadt, hogy nem mertünk elég kockázatot vállalni. Hátrányunk volt, mikor visszatértünk a Formula-1-be, és visszatekintve ez a hátrány volt a legnagyobb gond. A Honda azonban mindent megtett, hogy lecsökkentse.”

Yamamoto, a Honda motorsportrészlegének igazgatója elismerte – a sajtótájékoztató másik felvonásában szereplő Zak Brownhoz hasonlóan –, hogy a McLaren a szezon kezdete óta igyekezett kilépni a megegyezésből.

„Számunkra szégyenletes és csalódást keltő, hogy külön kellett válnunk” – mondta Yamamoto, aki a jövőre bizakodva tekint: „Habár nem maradt sok időnk a következő szezon kezdetéig, úgy érzem, jó év vár ránk, gyümölcsöző kapcsolattal a Honda és STR között. Az STR szellemisége ugyanaz, mint a Hondáé, ezért hiszek benne, hogy gördülékenyen tudunk együtt dolgozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: