DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Több a pozitívum, mint a negatívum

Sebastian Vettel nem tudott nyerni csapata hazai közönsége előtt, de így is a dobogón ünnepelhetett. A németet bajnoki aspiránsként kell emlegetnünk, és ő elégedett is az eddigi teljesítményükkel.

Igaz, Monzában Vettel elveszítette az első pozícióját a bajnoki összetettben Hamiltonnal szemben, kettejük között így is hajszálnyi a különbség. A kérdés az, melyikük teljesíti jobban a hajrát. A Ferrari idén képes olyan helyszínen is versenyeket nyerni, vagy jól teljesíteni, ahol senki sem várta volna tőlük.

Így nem csoda, hogy Vettel csalódott egy-egy elszalasztott győzelem miatt, 2017-ben már mindenhol az első helyért küzdene a Ferrarival: ,„Jól sikerült Monza a dobogó miatt, de nem voltunk a legelején, így nem is mondanám annyira jónak. Nagy az önbizalmam, a csapatban is bízok, és tudom, hogy sok jó dolog fog történni a jövőben, a többieknek annyit üzenek: jövünk!”

 vettel-a-pozitvumokrol-2017



„Nem volt semmi gond, nagyszerű napot zártunk, mivel a dobogón lehettünk, és érezhettük a szurkolók szenvedélyét. A szombati teljesítményt sikerült visszafordítanunk, és jó tempót futottunk vasárnap; nem hiszem, hogy ennél jobban teljesíthettünk volna” - folytatta a monzai hétvége értékelésével a német.

A Ferrari pilótája szerint egy dolog rendkívül fontos a sikerhez: a pozitív dolgok többsége: „Természetes, ha az ember a hazai közönsége előtt versenyez, nyerni szeretne. Mi ezt nem tudtuk megtenni, tehát egyértelmű, hogy egy kicsit csalódottak vagyunk. Összességében azonban eddig jól alakul a szezonunk, tehát több pozitívumot tudnék mondani, mint negatívumot. Normális, ha az ember a több pozitívumot szeretné látni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: