DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Pereznek két lehetősége van 2018-ra

Noha a Force India nagyon szeretné megtartani őt a következő F1-es szezonra is, a mexikói úgy fogalmazott, két opció között fog dönteni - bár az egyik megvalósulására sokkal nagyobb az esély.

Nemrég a silverstone-i alakulat műveleti igazgatója, Otmar Szafnauer kijelentette, minden áron szeretnék megtartani jelenlegi pilótáikat, Esteban Ocont, és Sergio Perezt, azonban semmi sincs még kőbe vésve. Bár mindkét pilótát szóba hozták a Renault-val, ott Nico Hülkenberg szerződése betonbiztos, és Carlos Sainz érkezésére is egyre nagyobb az esély.



„Hogy őszinte legyek, két opcióval számolok, de nem akarok többet hozzáfűzni ehhez” - nyilatkozta Perez Szingapúrban a Reutersnek, majd szinte kijelentette, hogy melyik megvalósulására nagyobb az esély. „Egyre közelebb vagyunk a szerződés aláírásához. Úgy vélem, a Force India az a csapat, mellyel megmutathatod a tehetséged, ez pedig nagyon fontos. Várjuk ki, hogy mi fog történni, de úgy érzem, ez megfelelő hely számomra.”

Perez idei szerződését 2016-ban, Malajziában jelentette be a Force India, idén azonban hamarabb sor kerülhet erre: „Tavaly ez volt a helyzet, idén valószínűleg korábban fog történni. Most minden sokkal simább” - mondta ezt a pilóta annak ellenére, hogy mexikói szponzoraival is komplikált a megállapodás.

Könnyen lehet azonban, hogy a Force India mellett nem feltétlenül a Renault az emlegetett második opció: Perezt szóba hozták már a Williamsszel is, a feltehetően távozó Felipe Massa helyén, és ha ez a forgatókönyv valósul meg, akkor a Saubertől minden bizonnyal távozni kényszerülő Pascal Wehrlein kaphatná meg ülését a Mercedes-motorokat használó silverstone-i gárdánál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: