Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 19. kedd
F1

Ferrari: Semmi sem szól ellenünk

Az elmúlt két futamból a Mercedes és ezzel Lewis Hamilton is sokkal jobban jött ki, a Scuderia azonban biztos abban, hogy túl vannak a nehezén és újra esélyesként szállnak harcba.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene boldog, hogy az igazán lóerő-igényes pályákon, mint Belgium és Olaszország végre túl vannak és Szingapúr következik. „Spa-Francorchamps és Monza nem fekszenek a versenyautóinknak” – fogalmazott az olasz szakember.

Amióta visszatértek a száguldó cirkusz szereplői a nyári szünetről, az Ezüst Nyilak villognak igazán. A lehetséges megszerezhető 86 pontból hetvennyolcat bezsebeltek Belgiumban és az Olasz Nagydíjon. A másik oldalon Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen meg kellett, hogy elégedjen 55 ponttal, ezzel a csapatvilágbajnoki versengésben komoly előnyre tett szert a Mercedes, 435:373 az állás.

Arrivabene megkönnyebbült, hogy túl vannak az elmúlt két helyszínen. „Már régebb óta tudtuk, hogy az előző két pálya nem fekszik a Ferrarinak, az ilyen helyszíneken a Mercedes még mindig erősebb. Most semmi sem szól ellenünk” – nyilatkozta a csapatfőnök, majd kitért a két csapattársra is. „Az elmúlt két és fél évben láthattuk milyen jól működnek együtt, nagyon jó köztük a csapatszellem. Sosem beszélnek egymás ellen. Egy napon biztosan a jelenlegi fiataljaink fognak a Ferrariban ülni, de az ülést mindenkinek ki kell érdemelnie” – így Arrivabene.

Semmi sem szól a Ferrari ellen Szingapúrban

Kimi Raikkönen a Ferrarival utoljára 2009-ben, Belgiumban tudott győzni, Arrivabene úgy véli, Monacóban és Magyarországon is megmutatta a jégember, hogy még mindig képes a győzelemre és az idei sikerért a tavalyi évben különösen sokat dolgozott, így megérdemelne végre egy futamgyőzelmet is.

A Ferrari csapatfőnöke még mindig meglepődik, amikor mások csodálkoznak azon, hogy a Mercedes és a Scuderia nem ellenséges egymással. „Mit szeretnének látni az emberek? Azt, hogy egymást mocskoljuk? A pályán és a pályán kívül is tisztelned kell az ellenfeledet. Semmiképpen nem látok abban kivetnivalót, ha a szünetekben a riválisainkkal együtt iszunk meg egy kávét. Természetesen utána a pályán már meg akarod verni, de egymás elismerése nélkül csak huligánok lennénk” – tette hozzá Arrivabene.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?