DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Fény derült Vettel monzai kormányhibájának okára

A Hungaroring után a Ferrari németjének az Olasz Nagydíjon is gondja akadt az SF70H kormányművével, de Szingapúr előtt sikerült kideríteni, hogy mi is lehetett a probléma oka.

A Magyar Nagydíjon aratott Ferrari-kettős győzelem fényében a közvélemény megfeledkezett arról, hogy Sebastian Vettel a futam nagy részében hibás kormánnyal körözött a pályán. A csapat csak a nyári szünet után hozta nyilvánosságra, hogy miben rejlett a probléma, de azt nem hitték volna, hogy újfent hasonló rendellenesség üti majd fel a fejét hazai versenyükön, Monzában. A Scuderia számára itt a kármentés volt a cél, amely részben sikerült is Vettel harmadik helyével, de ismét a német volt a rejtélyes hiba áldozata.



Bár a televíziós kamerák lemaradtak róla, a Ferrari elismerte, hogy az Olasz Nagydíj negyvenedik körében a négyszeres világbajnok elfékezte magát az első sikán előtt, és a fekvő rendőrökön átbucskázva folytathatta csak a küzdelmet. „Fékeztem az egyes kanyarhoz érkezve, majd hirtelen egy reccsenést hallottam - aztán a kormány kissé balra húzott onnantól” - emlékezett vissza Vettel.

A heppenheimi azt viszont elismerte, hogy a monzai hibának nincs köze a Hungaroringen tapasztaltakhoz. „Megtaláltuk, hogy mi történt, és eltér a Magyarországitól.” És hogy kell-e attól tartania a Ferrarinak Szingapúrban, hogy a probléma újra felüti a fejét? „Nem, ez nem okozhat itt problémát” - tette hozzá a pontverseny második helyezettje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: