DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonsónak számtalan opciója van 2018-ra

A spanyol F1-es pilóta továbbra is azt a lehetőséget keresi, ahol képes lesz a győzelemre, ezért még most se zárja ki, hogy máshol fog versenyezni a következő évben.

Nem meglepő módon Fernando Alonsónak szinte csak a jövőjével kapcsolatos kérdéseket tettek fel az újságírók a Szingapúri Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján - korábban úgy hírlett, hogy ezen a hétvégén jelenthetik meg a McLarennel történő szerződéshosszabbítását, a spanyol azonban kijelentette, semmi sincs még eldöntve. „Mindenütt vannak opcióim, és mind nagyon jó” - mondta Alonso. „Türelmesnek kell lenni, és még várni néhány hetet.”



„Bármi, amit tenni fogok jövőre, azt azért fogom, mert nyerni akarok. Egyik sorozatban sem szeretnék a 10., vagy 15. helyért harcolni. Sok olyan lehetőség van, melyet figyelembe veszek és tanulmányozok. Az F1 elsődleges számomra, és várok az ezzel kapcsolatos döntésemmel, amíg nem határozok azzal kapcsolatban, hogy mi lesz más sorozatokkal. Ezzel párhuzamosan időt szeretnék adni a csapatnak is.”

„A sok szenvedés után, amin keresztülmentünk, együtt akarunk dönteni. Meg kell néznünk a következő évi autót, és miután döntöttek, én is meghozom a sajátomat. Lojális akarok maradni hozzájuk, és nem akarok semmiről sem dönteni anélkül, hogy ne ők lépnének először. Nyugodt és boldog vagyok, meglátom, mi fog történni a következő néhány hét során.”

Alonso kitért többször emlegetett nagy céljára, az úgynevezett hármas koronára is. „Még mindig ez a célom a jövőben. Ha a Monacói nagydíj és az Indy 500 ütközik is egymással, még van egy másik is, ahol rajthoz lehet állni. Ha maradok az F1-ben, az azért lesz, mert úgy hiszem, nyerhetek, ez pedig nagyban megkönnyítené a döntésemet, hiszen ott leszek Monacóban, és nem akarok pontokat veszíteni. Számomra az F1 elsődleges, valamint hogy ott nyerjek. A hármas korona három versenyből áll, nem csak az Indyből, sok lehetőségem van arra, hogy fantasztikus 2018-at fussak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: