DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez tartaná rekordját Szingapúrban

A mexikói pilóta számára igen kedves helyszín következik, hiszen rendre kiválóan szerepel a városi pályán. Perez elárulta Szingapúr nehézségeit, és a hétvégével kapcsolatos elvárásairól is beszélt.

Sergio Perezzel F1-es pályafutása során nem fordult még elő, hogy a pontszerző helyeken kívül végzett volna egy szingapúri versenyen. Nem meglepő tehát, hogy a mexikói idén is a pontszerző pozíciók egyikén végezne a következő hétvégén.

A Force India pilótája a pálya nehézségeit emelte ki nyilatkozata elején: „Szingapúr egyike a szezon legkeményebb versenyeinek. Nagy a hőség, ami igazi teszt a versenyzőknek, de nem aggódom, mert felkészültnek érzem magam az ilyen futamokra.”

Nem is gondolnánk, mikkel kell szembesülniük a versenyzőknek egy-egy forró hétvége alatt: „Néha kényelmetlenül érzi magát az ember az autóban, és csak azt akarja, hogy vége legyen, amint lehetséges. Nehezen lélegzünk, sokat izzadunk, az izzadság pedig a szemünkbe folyik, ami nehézkessé teszi a vezetést.”

perez-tartana-rekordjat2017 



2011 óta folyamatosan a legjobb tíz között végzett Perez, ami egy ilyen karakterisztikájú pályán igen figyelemreméltó teljesítmény (igaz legjobb eredménye a hetedik pozíció Szingapúrban): „Mindig pontszerző helyen értem be, amikor Szingapúrban versenyeztem, és remélem, hogy tudom folytatni ezt a rekordot.”

Monacóhoz hasonló Szingapúrban is minden hiba végzetes lehet, állítja Perez: „Nehéz egyetlen kanyart kiemelni ezen a pályán, mert mindegyiket imádom - általában szeretem a városi pályákat. Itt nem lehet hibázni, a fal mindig nagyon közel van, egy hiba és kiesik az ember.”

A Force Indiának jócskán van előnye a Williamshez képest a konstruktőri bajnokságban, de továbbra is jól kell szerepelniük, ha meg akarják tartani a negyedik pozíciót. „A célunk nyilván a pontszerzés minden hétvégén. A szezon már lassan közelít a végéhez, de áll még néhány fontos futam előttünk. A legjobbunkat nyújtva a negyedik helyen akarunk végezni a bajnokságban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: