DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo azt akarja tenni az F1-ben, mint Rossi a MotoGP-ben

A motorversenyzés sokszoros világbajnokától les el fogásokat azon a területen, amelyen legjobbnak tartja az olasz sztárt: győztesként kijönni a jóval fiatalabb riválisok elleni harcból.

Egy sokkal fiatalabb csapattárs – ő 28 éves, míg Max Verstappen csupán 19 – ellen kell bizonyítania Daniel Ricciardónak a Red Bullnál: az ausztrál pilóta a MotoGP sztárjától, Valentino Rossitól merít inspirációt, aki 38 évesen is képes felvenni a versenyt az ifjú ellenfelekkel.

„Korábban még sosem fordult elő velem ilyen, hogy egy sokkal fiatalabb kölyök ellen kell megküzdenem. Korábban én voltam a fiatalabb, vagy egyforma korban voltunk. Így állhatott hozzám Vettel is, mikor a Red Bullhoz érkeztem. Max mögött azonban kétségtelenül nagyobb a felhajtás!” – mondta az Autosport lapnak Ricciardo.



„Azt hiszem, ezt a feladatot oldja meg Valentino Rossi az elmúlt 10 évben. Kétféleképpen lehet hozzáállni ehhez a helyzethez. Mondhatod, hogy ’nahát, ő kap minden figyelmet, a fene egye meg’, ez pedig kikezd fejben és úrrá lesz rajtad. Én máshogy állok hozzá, ebben az évben kifejezetten: beismerem, hogy jobb versenyző lett, és nem keresek állandóan kifogásokat. Igyekszem módot találni arra, hogy fejlődjek, egy lépéssel előbbre járjak. Azt hiszem, Rossi is ezt csinálta az elmúlt években. Ezek a kölykök egyre jobbak és jobbak lesznek, ő mégis megtalálja a módját, hogy még mindig fejlessze magát. Ezen a téren vagyok kritikus önmagamhoz, ám úgy érzem, sikerrel teljesítem a feladatot” – vont párhuzamot a MotoGP hétszeres világbajnokával, aki nem először nyűgözte le Ricciardót.

Az ausztrál szerint fontos, hogy rossz napjaiból is levonja a tanulságot, emellett pedig nem szégyell a fiatalabb csapattárstól fogásokat ellesni: „Az évek során, mivel néhánnyal több szezont töltöttem már az F1-ben, rájöttem, hogy néha én szolgáltatom a legrosszabb adatokat magamnak. Túlságosan érzékeny vagyok, azokat az apró szenzorok, melyeket a testembe építettem, ki kellett szednem. Nem hiszem, hogy ő ennyit épített volna be már magának, ezért képes bizonyos helyzetekben jobban vezetni” – magyarázta egy érdekes hasonlattal, hogy válik Verstappen javára a kevesebb tapasztalat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: