DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Gondtalan ázsiai éjszakára vágyik a Honda

Miközben végjátékához érkezik az F1 színfalai mögött játszott óriási sakkparti, a mezőnynek már a Szingapúri Nagydíjra kell hangolódnia. A japánok egy hungaroringihez hasonló eredményben bíznak.

Elérkezett a nagydíj, melyen a Mclaren-Honda ismét villanthat. Az egész idényben Monacón és a Hungaroringen kívül a szingapúri helyszín az, ahol elméletben a legjobban szerepelhetnek. Miközben a háttérben komoly bejelentésekről lehet egyre biztosabb információkat olvasni, a csapat már a hétvége előkészítésén dolgozik. A Honda F1-es főnöke, Yusuke Hasegawa latolgatta esélyeiket.

hasegawa_bahrain_2016



„Bár az Olasz Nagydíjon csalódást keltő eredménnyel zártunk, az mindenképpen pozitív, hogy egy ennyire motorigényes pályán jó volt a tempónk. A monzaival szöges ellentétű, szűk, lassú kanyarokkal tűzdelt Marina Bay-i helyszín sokkal jobban fekszik nekünk.  Úgy, ahogy korábban a Hungaroringen láthattuk” – bizakodik a japán.

Hasegawa bevallása szerint csapata már gőzerővel azon dolgozik, hogy a lehető legtöbbet kihozzák a versenyből. „A hétvégi jó szerepléshez kulcsfontosságú lesz az egyensúly az erőforrás és a kasztni között, szóval a mérnökeink már keményen dolgoznak az autó előkészítésén. Remélhetőleg ideális csomaggal szolgálhatunk a pilótáinknak ahhoz, hogy harcba szállhassanak a pontokért.”

Papíron tehát ez az utolsó reális esélyük egy top 10-es szereplésre. A Hungaroringen elkönyvelt dupla pontszerzés óta egyetlen értékelhető eredményük egy 14. hely Vandoorne-tól, így biztosan ki akarják használni ezt a ziccert - ha másért nem, hát a saját presztízsük visszaállításáért.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: