DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sötét ló lehet a Mercedes Szingapúrban

Az ilyen pályákon és konkrétan ezen a helyszínen sem túl sikeres a csapat, ellentétben a Ferrarival és a Red Bull-lal - Toto Wolff szerint viszont sokat tanultak már a múltból.

Arról beszélt már Toto Wolff, hogy szerinte a Szingapúri Nagydíj nem róluk, hanem a riválisokról fog szólni, most pedig azt is hozzátette, hogy ezzel nincs semmi gond, tudni kell, hogy melyik pályán mi a realitás - a Mercedes motorsport-igazgatója ezzel együtt természetesen azt mondta, hogy a győzelemért utaznak a következő helyszínre is.

"Az erősségeink és gyengeségeink meghatározása mindig is jól ment a csapatnak, ezek alapján pedig fejlődni is tudtunk ott, ahol korábban gyengék voltunk. 2015-ben például Szingapúrban az utóbbi évek egyik legfájdalmasabb hétvégéjét produkáltuk, de felgyűrtük az ingujjunkat, tanultunk belőle és tavaly már egy remek győzelemmel álltunk fel belőle" - magyarázta Toto Wolff.

 wolff-mercedes



"Ezzel együtt az biztos, hogy ezen a pályán nehezen boldogulunk a rövid, éles kanyarokkal, a viszonylag rövid egyenesekkel és a dobálós aszfalttal. Úgy megyünk Ázsiába, hogy komoly kihívás elé nézünk. Néha egy pálya karakterisztikája az autó DNS-ébe van kódolva" - tette hozzá a Mercedes vezére.

"Szingapúr egy olyan pálya, amely alapvetően a Ferrarinak és a Red Bullnak is kedvez. Mindketten nagyon erősnek bizonyultak idén olyan helyszíneken, ahol alacsony a sebesség és nagy leszorítóerőre van szükség, mi pedig nehézségekbe ütköztünk ugyanitt. Azonban tanultunk Monacóból, annál már sokkal jobban teljesítettünk Magyarországon és sokkal jobban értjük, hogy mit kell csinálni a karosszériával."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: